Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ezt teszi a testünkkel egy szakítás! Ez sok mindent megmagyaráz!

Ezt teszi a testünkkel egy szakítás! Ez sok mindent megmagyaráz!

Hirdetés

A szakítás minden embert nagyon megvisel, utána sokáig úgy érezhetjük magunk, mintha valósággal élő halottak lennénk. Hogy miért okoz nem csak lelki, de fizikai fájdalmat is a szakítás? Ilyenkor teljes mértékben felborul az addig életünk, szerte foszlanak az álmaink, és egy kicsit a reménnyel együtt mi is meghalunk.

A testünkre is igen erős hatással van egy szakítás, nem csak a lelkünkre.

Hirdetés

1.Fizikai fájdalmat érez az agy

Olyan érzés uralkodik el rajtunk, mintha valaki nagyon megvert volna, az egész testünk fájni kezd. Bár valójában szó sincs arról, hogy fizikailag bántalmaztak volna, az agyunk mégis úgy érzékeli, hogy a fájdalom igazi. Kutatások szerint az agyban ilyenkor pont azok a területek aktiválódnak, mint amikor fizikai sérülés ér bennünk.

2.Megváltozhat a testsúly

Két dolog történhet szakítás után, vagy folyamatosan nassolunk, vagy nem tudunk enni rendesen. Ilyenkor vagy drasztikusan fogyunk, vagy nagyon hízni kezdünk. Próbáljunk meg megnyugodni, és minél hamarabb visszaállni a normális étkezésre, mert különben nem lesz jó vége.

3.Ellepik a szervezetet a stresszhormonok

Ha szerelmesek vagyunk, az agyunkat elárasztja a dopamin, és az oxitocint, ezért látjuk rózsaszínben a világot. Ha viszont összetörik a szívünk, akkor a stresszhormonok veszik át az irányítást, ilyenkor dől össze körülöttünk a világ. Az agy kezdi pumpálni a kortizont, és az oxitocint, emiatt túl sok vér kerül az izmokba. Ennek hatására megfájdulhat a fejünk, izomgörcs, és mellkasi nyomás alakulhat ki.

4.Megjelennek a lelki könnyek

Az ún. lelki könnyeket a szemhéj felső felében található könnymirigyek termelik. Kevésbé sós, de igen bő mennyiségű. Ha elérik a szem sós részeit, kissé felduzzad a szem, a tekintet puffadtnak tűnik.

tudasfaja.com

Hirdetés