Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt dörzsöld a visszeres lábra és hamarosan elhalványodnak majd a vérerek!

Ezt dörzsöld a visszeres lábra és hamarosan elhalványodnak majd a vérerek!

A visszér egy olyan általános egészségügyi probléma, ami bárkinél bekövetkezhet és elég komoly esztétikai és egészségügyi gondokat okozhat. A leggyakrabban a nőknél, mégpedig a 30 és 70 év közötti nőknél jelentkezik.

A nők sokkal hajlamosabbak lehetnek rá, mint a férfiak, ennek pedig számos oka van. Ide sorolhatjuk a terhességet, menstruáció előtti szindrómát, menopauzát, az elégtelen sétát, a túlsúlyt, a hormonterápiákat és bizonyos örökletes tényezőket.

Ez sokszor nagyon bosszantó tud lenni, mert még melegebb időben is hajlamos az ember hosszabb ruhákat viselni azért, hogy elfedje a kényes területeket.

Nem csak esztétikai, de egészségügyi problémát is okoz

Az esztétikai problémákon kívül ezek az erek az egészséget is veszélyeztetik, ugyanis az ilyen megduzzadt, megnyúlott, megcsavarodott erek nem képesek a vért a szívbe szállítani. A vér itt hajlamos felhalmozódni és pangani, ezzel blokkolva a mélyebb ereket, trombózist is okozhatnak.

Ezért nagyon fontos, hogy időben kezelésre kerüljön a sor, mert ha sokáig várunk, akkor beüthet a baj.

Javasolt a következőket bevezetni a mindennapi rutinba annak érdekében, hogy megelőzzük vagy enyhítsük a visszeret:

Táplálkozz egészségesen, fogyassz sok szívbarát ételt.

Végezz testmozgást minden nap. Nem kell minden nap edzeni járni, de egy-egy séta vagy lépcsőzés férjen bele az időrendedbe.

Ne ülj vagy állj folyamatosan egy helyben. Tarts szüneteket, mozogj és masszírozd a lábad, hogy ne pangjon a függőleges állapotban lévő végtagodban a vér.

Emellett az is nagyon fontos, hogy kipróbálj természetes, házi gyógymódokat.

Ez a csodálatos házi kezelési módszer egyszerűen lenyűgöző. Meg fogsz lepődni az eredményeken.

Házi gyógymód

Egyetlen egyszerű összetevőre lesz szükséged, ami nem más, mint az olívaolaj. Ez az olaj tele van egészséges tápanyagokkal és számos egészségügyi előnyt hordoz magában. Nagyon hasznos a visszerek elleni küzdelemben, mivel magas E-vitamin tartalma gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású.

Az egyetlen dolog, amit tenned kell, hogy extra szűz olívaolajat választasz. Öntsd egy keveset belőle egy tálba, majd tedd be a mikrohullámú sütőbe 15 másodpercre. Ezután tegyél belőle a tenyeredbe és dörzsöld át vele jól az érintett területet.

Rendszeres alkalmazása javítja a vérkeringést és segít kezelni a problémát.

loading...