Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt biztosan nem tudtad! 5 étel, ami azonnal megszünteti a fejfájást! A...

Ezt biztosan nem tudtad! 5 étel, ami azonnal megszünteti a fejfájást! A 4. a leghatékonyabb!

Manapság egyre több a fejfájós ember, és a stresszes, rohanó világban csak a gyógyszerek hatalmába hiszünk. Ha fáj a fejünk, beveszünk egy fájdalomcsillapítót, és máris szebb színben látjuk a világot.

Azonban a fájdalomcsillapító csak a tünetet szünteti meg, az okot nem. Amint elmúlik a hatása a fájdalom újra felütheti a fejét. Azt biztosan nem tudtad eddig, hogy az alábbi élelmiszerek fájdalomcsillapító hatással is rendelkeznek. Jobb, ha ezeket alkalmazod a vegyi anyagokat tartalmazó gyógyszerek helyett.

1.Görög dinnye

A fejfájást sokszor kiszáradás okozza, éppen ezért, ha megeszünk 1-2 szelet dinnyét, akkor a szervezetünk rögtön hidratálódik, és értékes ásványi anyagokkal telik fel. A benne található kálium, és magnézium nagyon hatékony lehet fejfájás esetén.

2.Banán

Nagyon magas a kálium, és magnézium hatása, éppen ezért gyorsan megszüntetheti a fejfájást. A magnéziumnak ráadásul nyugtató hatása is van.

3.Burgonya

A káliumban gazdag táplálék enyhíti a fejfájást. Egy közepes méretű burgonyában 600 mg kálium található.

4.Ananász

Egy friss ananász csodát tehet fejfájás esetén. A benne található természetes enzimek nagyon hatékonyan csökkentik a fejfájást. Az ananász fájdalomcsillapító, és gyulladáscsökkentő hatással redelkezik.

5.Uborka

Akárcsak a dinnye, az uborkának is nagyon magas a víztartalma. 95%-a víz, ezért gyorsan hidratálja a testet, és megszabadít a fejfájástól.

tudasfaja.com

loading...