Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt a 7 fájdalmat nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Ezt a 7 fájdalmat nem szabad figyelmen kívül hagyni!

Mindig ügyeljünk a testünk jelzéseire függetlenül attól, hogy hétköznapi fájdalomról van szó vagy sem. Egy-egy fájdalom nem csupán egy hirtelen fellépő inger jele lehet, hanem akár egy komolyabb, akár évekkel később jelentkező betegség tünete is.

 

Az alábbi 7 szituációban kezdjünk el komolyabban foglalkozni egészségünkkel és forduljunk orvoshoz!

1. Mellkasi fájdalom

Talán 10-ből 1 ember veszi komolyan az ilyen jellegű fájdalmat. A nők körében ugyanis kétszer nagyobb a szívroham esélye, mint a férfiaknál, ami nem játék! Ha légszomj, szédülés, hirtelen fáradtság kíséri, azonnal forduljunk orvoshoz!

2. Súlyos fejfájás

Egy bizonyos mértékig természetes, ugyanis sok minden hat ránk minden nap, akár az időjárás is. Azonban a hirtelen fellépő, nagyon erősen ható, és főleg, ha rendszerességgel megtörténő fájdalomról beszélünk, azonnal forduljunk orvoshoz!

3. Lüktető fogak

Most biztosan sokan meglepődnek, de igen! Ez azt jelzi, hogy egy fog sérült, ami által baktériumok rakódhatnak le, juthatnak el szervezetünkbe, és megtámadhatják a szájban lévő idegeket. Ez a fogunk riadója a bajra.

4. Éles fájdalom az oldalunkban

Több szervünk adhat jelet magáról ezen a ponton. A nőknél a petefészek, másoknál a vakbél. Ezeknek a szerveknek a megbetegedése pedig nem játék és elég súlyos betegség is kialakulhatnak.

5. Gyakori puffadás

Bizonyos étkezéseknél mondható normálisnak, azonban a rendszeres puffadás szintén nem utal jóra. 2007-ben például egy kutatás kimutatta, hogy a rendszeres puffadásos emberek majdnem egésze rákos daganatot hordozott magában, ami majd csak évekkel később derült ki és akkor már visszafordíthatatlan volt a folyamat.6. Visszatérő, bizsergő lábujjak

Kicsit nevetséges lehet, pedig higgyük el, ez sem az! A gerincben lévő erek okozzák, amelyekkel ha nem törődünk eleget, idegrendszeri károsodást is okozhatnak.

7. Láb duzzanat

A folyamatosan duzzadt, rögös lábak nem játék! Vérrögök alakulhatnak ki, trombózist kaphat lábunk, és ha ennek jeleit nem vesszük észre időben, később akár életünk végéig a kísérőnkké válhat.

Szerző:tudasfaja.com

loading...