Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ezt a 6 dolgot évente egyszer meg kellene tisztítani, mégsem teszi senki!

Ezt a 6 dolgot évente egyszer meg kellene tisztítani, mégsem teszi senki!

Az emberek átlagban 15 hónapot töltenek életükben takarítással. Egy négy tagú család minden évben 5 tonna mosatlannal küzd meg. Ha nagytakarítás végzünk, akkor az egész lakást, tetőtől talpig kipucoljuk, azonban vannak olyan dolgok, melyeket elegendő évente egyszer megtisztítani.

1.Evőeszközös fiók

Ha nem takarítjuk rendszeresen az evőeszközös fiókot, akkor nem lesznek higiénikusak az evőeszközök? Felejtsük el, nem a fiókot, hanem az evőeszközöket kell rendszeresen mindig elmosni. A fiókot, és a tárolót elég, ha egy évben egyszer kitisztítjuk, de akkor alaposan.

2.Sötétítők, függönyök

Nincs értelme ezeket minden hétvégi takarításkor megtisztítani, hiszen úgyis megint kapnak elég port. Inkább egyszer mossuk, ki, de akkor rendesen, használjunk a tökéletes tisztításhoz speciális szereket.

3.Mosógép

Nem kell túl gyakran tisztítani a mosógépet, hiszen mondhatni, ez a legtisztább dolog a lakásban. Arra kell vigyázni, hogy minden mosás után töröljük szárazra, és hagyjuk nyitva egy kis ideig a mosószeres fiókot, és a gép ajtaját. Egy évben egy szer elég, ha alaposabban megtisztítjuk.

4.Csillárok

A magasan levő lámpatesteken nem rakodik le annyira a por, azonban, ha már kezd zavarni, hogy nem szórja rendesen a fényt, akkor muszáj lesz megtakarítani. Minden részletre figyeljük oda, pucoljuk meg rendesen.

5.Kanapé

Ha nem tudjuk mi magunk tökéletesen megtisztítani, akkor mindenképp hívjunk szakembert. Egy évben egyszer igazán áldozhatunk rá.

tudasfaja.com

loading...