Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Ezért különlegesek a magas férfiak! Hölgyeim, ezt nagyon fontos tudnotok!

Ezért különlegesek a magas férfiak! Hölgyeim, ezt nagyon fontos tudnotok!

Hirdetés

Hogy mi a boldog házasság titka? A magasság! Legalábbis egy tanulmány szerint. Igen, jól olvastad, a magasság. A kutatás azt sugallja, hogy a nők hajlamosabbak a magas férfiakhoz vonzódni és ez egy jó választás, mivel boldogabb és egészségesebb párkapcsolatot eredményez.

Egy 2017-ben megjelent tanulmány foglalkozott ezzel a témával. Adatai szerint a kutatók több, mint 8000 résztvevőt vizsgáltak és  az eredmények nyomán közvetlen korrelációt feltételeznek a férfiak magassága, feleségeik elégedettsége és a házasság boldogságfoka között.

Hirdetés

Mit jelent ez pontosan?

Azt, hogy minél magasabb a férj, mint a feleség, minél nagyobb a centiméterekben mért különbség a nő és a férfi között a férfi javára, annál jobb lesz a kapcsolatuk.

Evolúciós biológia és pszichológia

Talán nem meglepő, hogy a megállapítások az evolúcióra összpontosítanak. Természetesen a pszichológia is hatalmas szerepet játszik a történetben.

Védelem és biztonság

Az evolúció itt jön igazán képbe. A férfiak nagyobb termete az őskortól kezdve arra szolgál, hogy védelmezzék a társukat és az utódaikat bármilyen környezetükben felmerülő veszéllyel szemben.

Erő és dominancia

Ha egy férfi magasabb, mint a társa, az azt jelzi, hogy erősebb és dominánsabb fél is, így képes megfelelő védelmet nyújtani számára. Végső soron pedig az egójának is jót tesz és így kiegyensúlyozottabb lehet egy kapcsolatban, ami mindkét fél számára előny.

Belénk van kódolva

Attól függetlenül, hogy a történelem előtti időkben mi zajlott valójában, a magyarázat 100%-os, hiszen ez a fajta hozzáállás szó szerint a DNS-ünkbe van írva.

Ugyanakkor a kutatók felfedeztek néhány dolgot, ami kevésbé szívderítő képet fest a házasságról. Többek között azt figyelték meg, hogy 18 éven át tartó együttélés után jelentősen csökkent az elégedettség a házasságban a férfi testmagasságától függetlenül is.

tudasfaja.com

Hirdetés