Kezdőlap EGÉSZSÉG Amiről sokan nem tudnak: ezért kellene mindenkinek langyos vizet inni!

Amiről sokan nem tudnak: ezért kellene mindenkinek langyos vizet inni!

Nyáron a nagy melegben egyből jéghideg vízért kiáltunk, pedig sokkal egészségesebb, és hasznosabb, ha inkább langyos vizet iszunk a hideg helyett. Szakértők szerint, annak érdekében, hogy szervezetünk megfelelően hasznosítani tudja a vizet, inkább langyosan kell fogyasztani.

Nézzük, milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik a langyos víz!

A hideg víz rossz hatással van az emésztésre, és az immunrendszer működését is hátráltatja. Ezzel ellentétben a meleg víz elősegíti az emésztést, az immunrendszer működését, sőt még a zsírégetést is.

A langyos víz ellazítja az izmokat, megszünteti a hasi görcsöket, hatékonyan távolítja el a méreganyagokat a szervezetből. Kedvezően hat az idegrendszerre, csökkenti a stresszt, a szorongást.

A meleg víz segítségével könnyen felvehetjük harcot a megfázással, influenzával, főleg, ha még egy csipet sót is teszünk bele. Megszünteti a fölösleges nyákképződést, fogyasztása ajánlott a szinuszok gyulladása esetén is.

Egy 2003-as tanulmány alapján azt is kimutatták, hogy akik eddig hideg vizet ittak, és átálltak a langyos víz fogyasztására, a fölösleges kilóktól is sikeresen megszabadultak.

tudasfaja.com

loading...