Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezért fogyassz gyömbér teát minden nap!

Ezért fogyassz gyömbér teát minden nap!

A gyömbér teát már évezredek óta alkalmazzák gyógyászati célokra. A népi gyógyászat úgy tartja, hogy hatásos segítség hányingerre, megfázásra, különböző ízületi fájdalmakra és emésztési problémákra is.

A gyömbér évelő, egyszikű, gumós növény, mely elsősorban Ázsiában őshonos, de üvegházban bárhol termeszthető. Ez az egyik legelterjedtebb gyógynövény a világon, köszönhető ez annak, hogy fűszerként is igen jól használható. 

A gyömbér jellegzetes illatát és ízét, a benne lévő illóolajnak, a bizabolénnek, továbbá a shogaoloknak,  és a gingeroloknak köszönheti.  Tartalmaz még cukrot, gyantát, gyantasavat, keményítőt, némi vitamint (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C) és ásványi anyagot (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink).  Érdemes tudni, hogy a gyömbér hatóanyagainak nagy része közvetlenül a héja alatt van, így ne hámozzuk meg vastagon, inkább csak mossuk meg jó erősen.

A gyömbér tea pozitív hatásai:

– jól alkalmazható hányinger esetén (kivéve a terhességi rosszullétet),

– gyulladáscsökkentő hatású, így jó meghűlésre, torokfájásra,

– jó vértisztító,

– csillapítja az izom és ízületi fájdalmakat,

– segítséget nyújt emésztési bajoknál,továbbá jó étvágyjavító is,

– erősíti az immunrendszert,

– csökkenti a (rossz) koleszterin szintet,

– javítja a memóriát.

Gyömbér tea elkészítése:

Aprítsunk fel egy kis darab gyömbért (előtte jól mossuk meg, vagy hámozzuk meg, de vékonyan) és főzzük meg fél liter vízben fél órán keresztül. Jól édesíthető mézzel.

forrás

loading...