Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezeket a testrészeket soha ne érintsd meg puszta kézzel!

Ezeket a testrészeket soha ne érintsd meg puszta kézzel!

Vannak olyan testrészeink, amelyeket nem ajánlott puszta kézzel megérinteni, főleg, ha közvetlenül előtte nem mostunk kezet, mivel a kezünkön és a körmök környékén megbújó baktériumok súlyos problémákat okozhatnak a későbbiekben.

 

Melyek ezek a testrészek és milyen problémákkal kell számolnunk a későbbiekben? Lássuk!

Fülek

Soha ne érintsük meg piszkos kézzel, mert a baktériumok képesek bejutni a hallójáratba. Az így bejutott kártevők pedig károsítják a hallást, fokozzák a fülzsír termelődését és akár fájdalomhoz is vezethetnek.

Arc

Ha nem tiszta kézzel érintjük meg az arcunkat, a baktériumok képesek behatolni a pórusokba, megtelepedni ott és pattanások kialakulásához vezetnek. Ezek többsége gyulladt, fájdalmas pattanás, ami időről-időre újra visszatér majd.

Fenék

Természetesen szükség van arra, hogy megtöröljük és megmossuk, de nagyon kell figyelnünk arra, hogy tiszta legyen a kezünk. Ez az a hely ugyanis, ahol számos baktérium távozik a szervezetből, ezért fontos a higiénikus tisztán tartása.

Szem

Ha viszket a szemünk, az első mozdulatunk az, hogy megérintjük a kezünkkel. Az így bejutó baktériumok azonban károsítják a látást és akár gyulladások kialakulásához is vezethetnek.

Száj

Egy statisztika alapján egy átlagos ember naponta 24-szer érinti meg a száját minden különösebb ok nélkül. A szájon keresztül bevitt baktériumok egyéb egészségügyi problémákat okozhatnak a szervezetben, átterjedhetnek belső szerveinkre és gyulladások, fertőzéses megbetegedéseket okozhatnak.

Orr

Az ember 61%-a érinti meg mindenféle ok nélkül az orrát naponta, és ezeknek az embereknek nem tiszta a keze. Az orron keresztül bevitt baktériumok szintén bejutnak a szervezetbe és ott végeznek későbbi megbetegedéseket.

Szerző: tudasfaja.com

loading...