Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történik a testeddel, ha 7 napig magnéziumot szedsz

Ez történik a testeddel, ha 7 napig magnéziumot szedsz

Jelenleg a magnézium hiány az emberiség nagy részét érintő kérdés. A népesség nagyjából 80%-a nem jut elegendő magnéziumhoz az étrendjéből. Ezért van az, hogy a magnéziumhiány számos egészségügyi probléma hátterében áll.

Különösen két állapot, az álmatlanság és a szorongás emelendő ki. Annak ellenére, hogy tápanyagban gazdag étrendet igyekszel tartani, nem vagy képes elegendő magnéziumot bevinni a modern mezőgazdasági gyakorlat miatt. Ha emellett még sok koffeint is fogyasztasz és jelentős stressz ér, még nagyobb lehet a hiány mértéke.

Mi történik, ha 7 napon keresztül szedsz magnéziumot?

Először is fontos tudni, hogy milyen forrásokat érdemes választani. A legjobb formák, amelyek elegendő mennyiségű elemi magnéziumot tartalmaznak egy adagban például:

Por formában megvásárolható, vízben oldva kell fogyasztani – magnézium citrát, magnézium laktát, magnézium aszkorbát, magnézium malát, magnézium glicinát.

Bőrön át felszívódva – magnézium kloridot is alkalmazhatsz fürdősóként vagy testpermetként.

1# Nap

Lefekvés előtt 1 pohár magnéziumos víz fogyasztása.

2# Nap

Következő nap már nyugodtabbnak fogod érezni magad. Abban az esetben, ha nem érzel semmilyen mellékhatást (mint pl. hasmenés), akkor emelheted az adagot.

3# Nap

Egy jó alvás után felébredve sokkal pozitívabbnak érzed magad. Azt tapasztalod, hogy sokkal inkább ura vagy az érzelmeidnek. Kevésbé vagy nyugtalan, rosszkedvű, szorongó.

4# Nap

Pihentető, erősítő alvást tapasztalsz, amellett nyugodt, higgadt leszel, a szorongás eltűnik.

5# Nap

Sokkal energikusabb leszel.

6# Nap

A szorongásod, aggodalmad szintje nagymértékben leesik és az alvásod minősége nagyban javul.

7# Nap

Továbbra is emelheted az adagot 2x-re napi szinten.

tudasfaja.com

loading...