Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS SZÓRAKOZÁS Ez az apa mindig zöldborsó főzeléket ad a gyereknek. Amikor az anya...

Ez az apa mindig zöldborsó főzeléket ad a gyereknek. Amikor az anya megtudja az okát, nem tudja abbahagyni a nevetést!

Hirdetés

A gyerekek általában ki nem állhatják a zöldségeket, nagyon nehéz rávenni őket, hogy megegyék akár a spenótot például, vagy akár a sárgarépa főzeléket.

 

Hirdetés

Ilyenkor születnek örökre a szívünkbe vésődő mondások: “edd meg a sárgarépát, mert úgy fogsz fütyülni, mint a rigó”. Az, hogy kisgyerekkorban nem szeretjük a zöldségeket, valószínű azért is alakul ki, mert kötelező megenni. “Addig nem kapsz csokit, amíg nem eszed meg a spenótot”-hányszor hallottuk ezt életünkben…

A gyerek úgy érezheti, hogy a zöldség egy kötelező dolog, és, tudjuk, ami kötelező, azt bizony nem szívesen csináljuk meg. Szerettessük meg a zöldségeket gyerekeinkkel játékosan, ne kötelezzük őket.Ha azt látják, hogy a szülők elmondják, hogy zöldséget kell enni, mert egészséges, de közben csak a gyerekbe tömik a főzeléket, ők meg szépen megesznek egy tál sültkrumplit magára, akkor soha, de soha nem fogják a gyerekek szeretni a zöldségeket.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogy hogyan veszi rá az apa a kezdetben tiltakozó kisfiát, hogy megegye a zöldborsó pürét. Nem kell más ahhoz, hogy a gyerek megegye a zöldséget, csak egy kevés kreativitás, jókedv, és móka.


A kis zöldborsós ének máris meghozza a gyerek kedvét az evéshez. Így kell ezt csinálni, ez a gyerek biztosan nem fog tiltakozni a zöldségek ellen! Nagyon mókás, és egyben hasznos is ez az ötlet. Érdemes kipróbálni, ha a gyerek a zöldségek ellen tiltakozna!

Hirdetés