Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez a tökéletes keverék a fáradtság, gyomorfekély, mirigyproblémák, és asztma ellen. Kipróbálod?

Ez a tökéletes keverék a fáradtság, gyomorfekély, mirigyproblémák, és asztma ellen. Kipróbálod?

Az aloe vera az egyik leggyakrabban használt gyógynövényünk. Találkozhatunk vele különböző kozmetikai készítményekben, és gyógyászati keverékekben, de élelmiszerekben is.

 

Ha mézzel, és citrommal keverjük nagyon jó hatással van az endokrin rendszerre, de a gyomor működésére is.

Hozzávalók:

  • 250 gramm aloe vera levél
  • 400 gramm méz
  • 125 ml citromlé
Ha kisebb, vagy nagyobb mennyiséget szeretnénk, figyeljünk az arányokra.

Elkészítés:

Egy kb. 3 éves növényről, amelyet előzőleg 5 napig ne öntözzünk, gyűjtsük be a leveleket. Mossuk meg jól a leveleket, majd apróra vágva tegyük egy üvegedénybe. Fedjük le, adjuk hozzá a mézet, a citromlevet, kavarjuk össze, és hagyjuk 5 napig állni száraz, hűvös helyen.

Alkalmazás:

Csak 3 éven felül fogyasztható, 1 teáskanállal reggel, és 1 teáskanállal este. 9-12 év között étkezés után reggel, délben, este étkezés után egy-egy teáskanállal, egy hónapon keresztül. A felnőttek számára az ajánlott adag étkezések előtt, vagy is napi 3 evőkanállal egy hónapon keresztül.A kúra lejárta után egy hónapig szünetet kell tartani, majd kezdhetjük elölről újra. Cukorbetegség esetén nem ajánlott a keverék fogyasztása. A keverék nem tárolható túl sokáig, maximum két hétig.

Ajánlott annyi cserepes aloe vera növényt tartani otthon, hogy mindig friss mennyiséget tudjunk szedni. Mindig hűtőszekrényben, légmentesen lezárva tároljuk a megkezdett keveréket.

Szerző: tudasfaja.com

loading...