Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ettől minden háziasszony a haját fogja tépni: ez az igazság a mosókapszuláról!

Ettől minden háziasszony a haját fogja tépni: ez az igazság a mosókapszuláról!

Mennyire kényelmes, nem kell a mosószer méregetésével foglalkozni, csak megfogsz egy kis kapszulát, és dobod be a gépbe. Imádjuk, mert kis helyet foglal, és számtalan kellemes illatban készítik már a kis praktikus kapszulákat.

Amikor piacra dobták, igen nagy sikernek örvendett, azonban most olyan dolgok derültek ki, hogy ezután nem biztos, hogy fogsz még mosógép kapszulát használni. Különböző fórumokon számos háziasszony felháborodását fejezte a kapszulával kapcsolatosan, ugyanis nem mindig oldódik fel, és a ruhán is foltot hagy.

Arról nem is beszélve, hogy mennyire környezetszennyező, hiszen a csomagolófólia műanyagrészecskéi direkt a csatornahálózatba kerülnek.

A kapszula használata úgy tűnik egyáltalán nem előnyösebb, ugyanis, a hagyományos mosószerben pont az a lényeg, hogy a ruha szennyezettségének függvényében többet vagy kevesebbet teszünk belőle a gépbe. A kapszula drágább is, így kevesebb mosószerért többet fizetünk.

A kapszularajongók úgy tartják, hogy szebben mos, mert közvetlenül a ruhákra kerül a szer. Jó hír, hogy a hagyományos mosószert is lehet pont a ruhákra tenni.

Ennek a közvetlenségnek azonban hátránya is van, ugyanis nem mindig oldódik fel teljes mértékben a kapszula, így mosás után egy ragacsos állagú masszával szembesülhetünk a ruhákon. Amit jó esetben le tudunk kaparni, de sokszor sárgás foltot hagy a textilen.

Nem, nem az a baj, hogy esetleg alacsonyabb hőfokon mostunk-mint ezt sokan állítják-, ugyanis a kapszulák úgy vannak tervezve, hogy bármilyen hőfokon el tudjanak olvadni.

Érdemes megfontolni, és okosan mérlegelni, hogy melyik a jobb választás: a kapszula vagy a hagyományos mosószer. Te melyiket részesíted inkább előnyben?

tudasfaja.com

loading...