Kezdőlap AKTUÁLIS Érkezik a hidegfront – Ha itt élsz készülj fel, nagy vihar tart...

Érkezik a hidegfront – Ha itt élsz készülj fel, nagy vihar tart felénk, itt csap le először

Hirdetés

A hétvégén erős fronthatás érkezik térségünkbe, melynek következtében jégeső és zivatar is előfordulhat. Az előrejelzések szerint a kánikula nem tér vissza a hét elején, így a forróság mérséklődik.

 

Hirdetés

Vasárnapi forróság megszűnése

Az Időkép jelentése szerint vasárnapra mindenhol véget ér a forróság. Szombaton hajnalban egy hidegfront érkezik nyugat, északnyugat felől, amely vasárnapra az egész országban mérsékli a hőséget.

A front erős északi-északnyugati széllel és kevés záporral érkezik a Dunántúlra. Az ország északnyugati részén szombaton már 30 fok alatti maximum hőmérsékletek várhatóak.

Heves viharok keleten

A keleti és délkeleti régiókban a front előtt még 36-38 fokos perzselő forróság lesz, de délutánra, estére ezekben a régiókban is heves viharok várhatóak, ahogy a front áthalad.

A viharok során akár 3-5 centis jégszemek is hullhatnak, valamint 90 km/óránál erősebb kifutószél és felhőszakadás is előfordulhat. A Hungaromet narancssárga figyelmeztetést adott ki nyolc keleti vármegyére a várható heves zivatarok miatt.

Vasárnapra átvonul a front

Vasárnapra a front átvonul fölöttünk, és csak helyenként – leginkább a középső és déli, délkeleti tájakon – alakulhat ki zápor vagy zivatar a napos időszakok mellett. Az élénk, erős északias szél hatására mindenhol felfrissül a levegő, a maximum hőmérsékletek 26 és 31 fok között alakulnak.

A Forróság nem tér vissza

Jó hír, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét elején nem tér vissza a kánikula. Az enyhébb időjárás megkönnyebbülést hozhat mindazoknak, akik nehezen viselik a hőséget.

Érdemes figyelemmel kísérni az időjárási figyelmeztetéseket és felkészülni a hétvégi viharokra, különösen a keleti régiókban.

Hirdetés