Kezdőlap EGÉSZSÉG Elvitte cipőt venni a 4 éves kislányát zokni nélkül. Soha nem gondolták...

Elvitte cipőt venni a 4 éves kislányát zokni nélkül. Soha nem gondolták volna, hogy ez lesz belőle!

Az Egyesült Királyságban élő Jodie Thomas felhívást tett közzé a Facebookon, ami futótűzként terjedt el. Jodie kislánya vérmérgezést kapott, miután zokni nélkül cipőket próbált az egyik boltban.


“Minden Szülőnek,

Kérlek adjatok a gyereketekre zoknit, ha új cipőt próbáltattok vele a boltban. Hibás vagyok, hogy én nem tettem meg a sajátommal. Ennek lehetett a következménye az, hogy a fertőzés az egész testében elterjedt.”


Jodie képeket is megosztott a lányáról, aki a kórházi ágyban feküdt, fertőzött sebbel a kislábujja mellett.

A vásárló körút után Jodie elvitte a lányát az orvoshoz, mivel a kicsi fájdalmában már sírni kezdett. Az orvos ekkor észrevette a 4 éves gyermek lábán a fertőzött sebet.

A következő nap Jodie visszatért a lányával a kórházba, mivel a fertőzés tovább terjedt, amellett Sienna lázas is lett, reszketett és rángatózott.

Az orvosok vérmérgezést állapítottak meg, ami annak a következtében alakult ki, hogy a baktérium a sebből a vérkeringésbe jutott. Egy ilyen állapot halálos kimenetelű is lehet. Az operációt sem tartották kizártnak, azonban előtte leszívták a gennyet, megtisztították a sebet és antibiotikumos kezelést adtak a kislánynak, ami bevált. Sienna pár nap múlva hazatérhetett.

Mégis hol biztonságos mezítláb járkálni és a zokni valóban jó megoldás? Orvosok válaszoltak a kérdésre.

A szepszis (vérmérgezés) fennálló betegség során alakulhat ki, ugyanakkor bőr- vagy nyálkahártya sérüléseken bejutott, vérkeringésbe került kórokozók is kiválthatják. Sienna esetében lehetséges, hogy már volt egy kisebb sérülés a lábán, amikor mezítláb cipőket próbált.

Ezen a sérülésen keresztül bejuthatott a baktérium és onnan terjedhetett el a vérkeringésen keresztül az egész szervezetében. Az esetek 99%-ban ezek a sebek teljes mértékben be tudnak gyógyulni, de alkalmanként komolyabbra is fordulhat az állapotuk, mint Sienna-nál.

Az is lehetséges, hogy a baktérium nem az új cipőből, hanem a kislány bőréről került be a sérülésen keresztül a véráramba. Tudniillik a bőrünkön is rengeteg baktérium található minden egyes négyzetmilliméteren.


Jodie mindenesetre arra figyelmezteti a szülőket, hogy hordjanak maguknál egy pár gyerek zoknit, ha cipőt akarnak próbáltatni a csemetéjükkel, hiszen lehet, hogy éppen az új cipő okozta a horzsolást és a fertőzést, ami sosem fog kiderülni és jobb megelőzni a bajt.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...