Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Elsőszülött gyerek vagy a családban? Ezzel a különlegességgel áldott meg a sors!

Elsőszülött gyerek vagy a családban? Ezzel a különlegességgel áldott meg a sors!

Tény, hogy az elsőszülött gyerek a szülőktől több figyelmet kap, de ez még nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy az élete is jobb lesz. Hiszen a figyelem lehet görcsös, bizonytalan, és terhelő is. Az első gyereknél a szülők még nagyon bizonytalanok, a másodiknál már egy kicsit rutinosabb a helyzet.

A felmérések szerint azonban az elsőszülöttek sokkal intelligensebbek, mint az utánuk következő testvérek. Sokan úgy tartják, hogy az intelligencia az életünk során megszerzett tudás összessége, és nem velünk született.

Egy kutatás alapján kimutatták, hogy az elsőszülött gyereknek 60% esélye van a magas IQ-szintre, azonban ez nem szentírás, a második gyerek még bármikor túlszárnyalhatja.

Az elsőszülött gyerekek a felmérések szerint nagyobb agyi kapacitással rendelkeznek, mint a másodszülöttek.

20 ezer ember részvételével végzett kutatás alapján a következő tudományosan alátámasztott tényeket fogalmazták meg a kutatók:

“Az elsőszülött nagyobb, és teljes figyelmet kap a szülőktől. Míg a másodszülött érkezésekor ez a figyelem már megoszlik.”

“Az elsőszülött tanítja a kisebb testvéreket, így ezek mindenképp előnyösebb helyzetben vannak, hiszen több forrásból érkezik hozzájuk az információ”.

“Az elsőszülött a tanítás által átismétli az információkat, ezért sokkal jobban rögzülnek számára is. Tudjuk, ismétlés a tudás anyja”.

tudasfaja.com

loading...