Kezdőlap EGÉSZSÉG Elfeledett filléres csodaszerünk a keserűsó. Így szépülj és gyógyulj vele!

Elfeledett filléres csodaszerünk a keserűsó. Így szépülj és gyógyulj vele!

Nagyszüleink ismerték a keserűsó hatását, ők ugyanis már akkor is gyógyírként használták bizonyos betegségek kezelésében. Mára már elfelejtették az emberek ennek a filléres dolognak az áldásos hatásait, pedig annyi mindenre hasznos!

A keserűsó, vagy más néven az epsom só nagyon sok áldásos hatással van a szervezetre. A WHO szervezete szerint szerepel azon a listán, amely a gyógyhatású anyagokat tartalmazza.

Lássuk többek között mire jó a keserűsó!

  • Szálkák és fullánkok A keserűsó kivonja a rovarcsípés miatt a bőrbe került mérget, és a segítségével kivehetjük a fullánkot. Ugyanakkor a szálka eltávolításában is hasznát vehetjük. Vízzel keverjük krémes állagúvá, és kenjük az érintett területre. Hatását 10 perc múlva fejti ki. A fürdővízhez is adhatunk belőle: miután felpuhította a bőrt, könnyebb kihúzni a szálkát.
  • A pórusok mély tisztítása Adjunk egy teáskanálnyi keserűsót fél pohár meleg vízhez, és dörzsöljük az oldatot a bőrünkre, hogy eltávolítsuk a mitesszereket, kitisztítsuk a nyitott póruso­kat és felfrissítsük a bőrt.
  • Az izomfájdalom csillapítása A keserűsó folyadékot von el a szervezetből, így elősegíti a megduzzadt szövetek összehúzódását. Eközben tejsav is távozik – ez az anyag felgyűlve hozzá­járulhat az izomfájdalom kialakulásához. Öntsünk 1-2 pohár sót a forró vízbe, és élvezzük a kellemes fürdőzést.
  • Rándulások és zúzódások ellátása Adjunk 2 pohár keserűsót a meleg vízhez, és csobbanjunk bele. A fürdő csökkenti a rándulások és zúzódások okozta duzzanatot.
  • Az aranyér kezelése Öntsünk egy kevés keserűsót egy kád vagy egy lavór vízbe, és vegyünk ülőfürdőt. Ez összehúzza a megduzzadt szöveteket, így enyhítheti az aranyeres panaszokat.
  • Bőrpuhítás Dörzsöljünk néhány marék keserűsót a bőrünkre fürdés közben. A masszírozás eltávolítja az elhalt bőrsejteket, s ez puhábbá és frissebbé teszi a bőrünket.

Szerző: tudasfaja.com

loading...