Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG Elege lett az ősz hajból, ezért a fodrász csak egy ollót ragadott!...

Elege lett az ősz hajból, ezért a fodrász csak egy ollót ragadott! Minden nő álma egy ilyen frizura!

Az őszülő haj ellen nem sok mindent lehet tenni, az egyetlen és talán a leggyorsabb, leghatásosabb megoldás a hajfesték.

 

Egy középidős hölgy nem mindennapi történetét osztotta meg a világgal, amiben szeretné felhívni női társai figyelmét arra, hogy nem kell szégyellni az ősz tincseket, tanuljuk meg elfogadni azt és bízzuk magunkat egy profi szakemberre, aki megtalálja ehhez is a megfelelő formát.

Hogyan alakul ki az ősz haj?

Európai tudósok nemrég publikáltak egy beszámolót az őszülés feltételezett okairól, valamint annak megakadályozása vagy megállítása egy lehetőségéről.

A kutatók szerint azoknál, akik őszülnek, a hajhagymában a nagy oxidatív stressz miatt a hidrogén-peroxid felhalmozódása figyelhető meg.

Bizonyos hidrogén-peroxid-képződés a testi sejtekben normális. Ezt azonban az egészséges szervezet bizonyos enzimek segítségével gyorsan lebontja.

Azoknál az embereknél, akik őszülnek, nemcsak a hidrogén-peroxid-képződés magasabb a szokásosnál, hanem valószínűleg hiány van azokból az enzimekből is, amelyek a hidrogén-peroxid lebontásáért felelősek.

A hidrogén-peroxid blokkolja a melanin (a bőr és a haj színpigmentje) természetes felépülését, és így a haj kifehéredik.

Tehát már „csak” kell találni egy olyan szert, amely gondoskodik a hidrogén-peroxid eltávolításáról, és természetesen mellékhatásmentesen és egyszerűen alkalmazható. A kutatók úgy vélik, pontosan ezt a szert találták meg.

Egy ősz haj elleni szer

Egy ún. módosított és UVB-sugárzással aktivált pszeudokatalázról van szó. Ez egy olyan lemásolt enzim, amely a szervezetnek arra a saját enzimjére hasonlít, mely a hidrogén-peroxidot gyorsan vízre és oxigénre bontja le, így az elveszíti fehérítő hatását. Ezt az anyagot a haj újbóli pigmentációjának céljából közvetlenül a fejbőrre kell felvinni.

És mi köze van mindennek a hagymaléhez?

A hagymalevet már évszázadok óta ajánlják a természetgyógyászok házi gyógymódként őszülő haj vagy hajhullás ellen is. Mindenesetre különbséget kell tenni a hagymahéj főzete és a tényleges hagymalé között. Előbbit húsvéti tojások vagy a haj színezésére is használják, míg az utóbbi biztosítja, hogy a haj újra természetes színében nőjön.

Hogyan képes erre a hagymalé?

Először is a hagymalének bizonyos tisztító és antibakteriális hatása van, ami a fejbőrt tisztítja és a vérellátását serkenti. A hagymalé azonban más módon is hat: serkenti a katalázok termelődését – azok pedig, mint már tudjuk: lebontják a hidrogén-peroxidot, és megelőzik az őszülést.

A hagymalé alkalmazása
Sok természetgyógyász még ma is ajánlja a hagymalevet önmagában vagy más természetes anyagokkal kombinálva az ősz vagy az elvékonyodott hajra. A hagymalé alkalmazása nagyon egyszerű:

  • Fogunk egy félbevágott hagymát, és a vágott felületével bedörzsöljük a fejbőrt.
  • Vagy gyümölcscentrifugával kinyerjük a hagyma levét, és ezt naponta többször a fejbőrbe masszírozzuk.

A kutatók által létrehozott anyag erősebb hatású, mint a természetes forma, éspedig azért, mert UVB-sugárzással aktiválják. Ezért még hatásosabb, ha mindezt a napon végezzük. Ezen kívül természetesen figyeljünk a haj teljes körű ellátására a szükséges tápanyagokkal. Vagyis az egészséges és tápanyagokban gazdag táplálkozás elengedhetetlen, hogy a hajunk ellenállóbb legyen az oxidatív stresszel szemben.

Az alábbi videóban megtekintheted hogyan alakult át a hölgy! Bámulatos!

loading...