Kezdőlap EGÉSZSÉG Ekcémás lett a lánya, döbbenet mit tett vele az édesanyja

Ekcémás lett a lánya, döbbenet mit tett vele az édesanyja

Hirdetés

A következő mesébe illő történet egy szegény kislányról szól, akinek problémás bőrét tulajdon édesanyja, Ullenka gyógyított meg. Ullenka hosszas kutakodás és kísérletezés után egy csodás megoldást talált lánya ekcémájára.

 

Hirdetés

Maya baba kora óta szenvedett súlyos, fájdalmas, vörösödő és pikkelyes ekcémájától. Ullenka természetesen azt akarta, hogy gyermeke gondtalan életet élhessen, ezért orvoshoz fordult a problémával.

Meg is fogadta az orvos tanácsát, aki helyi hatású szteroidos krémet javasolt. Mindamellett felismerve a kislány tejfehérje allergiáját, azt tanácsolta, hogy a tehéntejet cseréljék le kecsketejre. Ez segített ugyan, de nem sokáig.

Pici gyerekként Maya immunrendszere legyengült és egyfolytában náthás volt. Ullenka úgy gondolta, hogy ez a szteroid mellékhatása, amelynek immuncsökkentő hatása ismeretes. Idővel Maya ekcémája visszatért, amikor 4 éves volt.


Ullenka eltökélte, hogy mindent megtesz azért, hogy a lánya jobban legyen és természetes módszerek után kezdett el kutatni. A tejtermékeket, a glutént és a cukrot kivonta lánya étrendjéből és az ekcéma szépen le is csendesedett, de csak pár évre. Úgy tűnt, hogy ezzel sem találták meg a probléma valódi gyökerét.

Maya-t candidával és ekcémával diagnosztizálták és Ullenka teljesen kétségbe volt esve. A következő dolog, amiket kivont lánya étrendjéből a hús és a tojás volt, ám pár hónappal később Maya egyre betegebb lett.

“Eltökéltem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy meggyógyítsam a lányomat és addig meg sem állok, amíg sikerrel nem járok.” – írta Ullenka a weboldalán. Ám Maya elkezdett fogyni is.
“Ezen a ponton sok kérdést szegeztek felém a tanárai, barátai és a rokonok is hogy jól van-e.”- folytatta Ullenka, miközben fontolgatta, hogy feladja az egészet és visszatér a gyógyszerekhez, hiszen nem akarta elveszíteni a lányát.Itt következett a mesébe illő csavar. Egy élénk, ám kissé kirekesztett közösség adott Ullenkának bátorságot, hogy még egy dolgot kipróbáljon. Történetesen egy vegán csoport az Instagramon. Azok után, amiken keresztül mentek a hosszú évek alatt, Ullenka úgy gondolta, hogy egy próbát megér a nyers vegán étkezés.

Egy 10 napos banán diétával kezdték az egészet. Először ő próbálta ki és mivel elégedett volt vele, Maya-nak is ezt adta, Ettől a ponttól a család étkezéseinek alapját nyers zöldségek, gyümölcsök, avokádó, diófélék és magvak képezték és soha jobban nem érezték magukat azelőtt.Hogy mi lett Maya ekcémájával? Eltűnt! Mióta nyers vegán étrendet folytat, Maya az egészség mintapéldánya.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés