Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Együtt alszol a macskáddal? Ha igen, akkor ezeket mindenképp tudnod kell!

Együtt alszol a macskáddal? Ha igen, akkor ezeket mindenképp tudnod kell!

Hosszú évek megfigyelése alapján az orvosok és a kutatók arra a közös megállapításra jutottak, hogy azokban a családokban, ahol legalább egy macska él, a tagok közérzete és általános egészsége is sokkal jobb. Illetve, ha valamilyen betegség üti fel a fejét, abból hamarabb ki is gyógyulnak.

Azt szokták mondani, hogy a kutya az ember legjobb barátja és a macska sokkal önzőbb jószág, de ezt sokan tudnák vitatni. Ha nem is annyira alázatos négylábúak a cicák, akkor is nagyon jó társai tudnak lenni az embernek.

Érdekességük, hogy van bennük egy elektromágneses rezgést érzékelő és kibocsátó szerkezet, amellyel felfogják azt, ha valakinek valamelyik testrésze, szerve problémás. Ilyenkor a macskák hajlamosak az adott területhez közel feküdni és rendszerint ott tartózkodni, amíg a baj fel nem oldódik.

Számít a cica neme

Azt figyelték meg bioenergetikai mérések alapján, hogy a lány cicák gyógyító ereje, nyugtató energiái sokkal erőteljesebbek és fejlettebbek a kandúrokénál. A nőstények a keringési- és idegi rendellenességekre jobb hatást gyakoroltak.

Szív-érrendszeri betegségek

Nyugtató, pozitív energiája révén a macska remek hatással van a magas vérnyomásra. Segíti, annak csökkenését, egyúttal a keringési problémák megelőzésében is szerepet játszhat. Egy amerikai vizsgálatban azt mutatták ki, hogy a macskás embereknél a szívroham kockázata 30-40%-kal alacsonyabb volt nem macskás társaikhoz képest.

Agy egészsége

Érdekes összefüggést fedeztek fel a macskatartás és a memória között is. Egy vizsgálat szerint azoknak a személyeknek a memóriája, akik rendszeresen simogatják cicájukat, sokkal jobb a kontroll csoporthoz képest. Az ilyen gazdik ugyanis stimulálnak olyan pontokat a tenyerükön, amelyek segítenek a memória hosszabb távú rögzítésében.

Fekete macska

A fekete macskák a babonával ellentétben nagyon jó hatással vannak a szerencsére. Legalábbis a negatív energiáktól remekül megtisztítják a teret, emellett emésztésjavító hatással is rendelkeznek.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...