Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Egy rejtélyes lebegő fénygömböt vettek észre az égbolton Szibériában!

Egy rejtélyes lebegő fénygömböt vettek észre az égbolton Szibériában!

Hirdetés

Igen, ezek a képek valóságosak. Eleinte ez a fényes gömb idegen inváziótól való félelemre adott okot, de a fizikusoknak köszönhetően egy sokkal gyakorlatiasabb magyarázatra derült fény.

Ebben a fényshowban az észak-szibériai Yamalo-Nenets lakói mind részesülhettek, emellett azok a fotósok is, akik az éjszakai sötétben az aurora borealis, más néven északi fényről készítettek éppen fotókat.

Hirdetés

Először néhány percig csak ámultam, nem értettem, mi történik.” – mondta Sergey Anisimov fotográfus a The Siberian Times-nak.

Az fényes gömb a fák mögül emelkedett ki, és felém mozdult el.

Anisimov gyanúja az volt, hogy ez a fény valamilyen kereső fény lehetett, ami az égen jelent meg. Miután a fénygömb eloszlott, hazatért, ahol a gyerekek pontosan tudták, hogy miről beszél.

A gyerekek (5-6 évesek), akik az udvaron mászkáltak, lelkesen kezdet beszélni a furcsa jelenségről, ami az “idegenek” jelenlétére utal vagy egy “átjáróra” párhuzamos világokba, meg hasonlók…“mondta Anisimov.

Kimentem elszívni egy cigarettát, és azt hittem, hogy eljött a világ vége” – mondta egy helyi lakos, míg a másik megjegyezte: “Ez egy rés a téridő kontinuumban“.

Ezek a félelmek természetesen érthetőek volt a jelenség feltűnő és szokatlan léte miatt, a téridő kontinuumnak semmi baja.

Ehelyett a ragyogó gömb valójában az ebben a régióban folytatott oroszországi rakéta tesztek mellékterméke volt.

Az orosz védelmi minisztérium által adott hír szerint a tesztrakéta egy Topol interkontinentális ballisztikus rakéta volt, amelyet Plesetsk-ből indították a Kamchatka-i Kura teszt terület felé. Emellett ballisztikus rakétákat lőttek ki két tengeralattjáróról is.

Ezek valóban rakétakísérletek voltak.” – mondta a National Geographic-nak, a Harvard-Smithsonian Asztrofizika Központjának asztrofizikusa, Jonathan McDowell.

Négy ballisztikus rakétát indítottak, és legalább egyet széles körben tbben is észleltek. Kétségtelen, hogy ezek a megfigyelések a rakéta tesztekhez kötődnek.

Úgy gondolják, hogy a Topol rakéta volt az, ami létrehozta a világító gömbszerű képződményt, amelyet az emberek láttak.

Lényegében rakéta kipufogógáza egy nagy gázgömbbé alakult, amely tíztől ezer mérföldes nagyságúra kiterjedhet” – mondta McDowell a National Geographic-nak, “és ha a napfény jó szögben kapja el (mert a Nap a horizonton kívül van, de a rakéta elég magasan jár ahhoz, hogy elérje a Napot), akkor gömb láthatóvá válik.

Más szóval, ha a rakéta teszteket néhány órával később folytatták volna le, lehetséges, hogy a fénygömböt soha nem vették volna észre, mert a napsugarak nem világították volna meg rakéta kipufogóját, és sokkal kevesebb ember látta volna bizonyítékát a rakéta teszteknek.

Levegő hiányában az űrben nem lehet olyan rendetlenséget okozni és  a dolgok matematikailag sokkal szimmetrikusabban történnek, mint ahogy ahoz a Földön hozzá vagyunk szokva.” – mondta McDowell.

Hirdetés