Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy női has puha legyen! Egy szülész-nőgyógyász tanácsa azoknak a nőknek, akik...

Egy női has puha legyen! Egy szülész-nőgyógyász tanácsa azoknak a nőknek, akik a kőkemény hasért edzenek!

Hirdetés

A NŐI HASNAK PUHÁNAK KELL LENNIE. EGY SZÜLÉSZ-NŐGYÓGYÁSZ TIPPJEI AZOKNAK A NŐKNEK, AKIK AKTÍVAN SPORTOLNAK

A nők kockás hasa és tökéletesen feszes feneke most különösen népszerű. Az a nő, aki ezeket eléri, hatalmas népszerűségnek örvendhet, pedig valójában ez egy nagyon kétes siker.

Hirdetés

Gyakran találkozhatunk a közösségi hálón olyan fényképekkel, melyeken egy nő feszesre gyúrt izmokkal látható. De igaz ábrázolása ez az egészséges életmódnak? A szülész nőgyógyászoknak más véleménye van erről…

A sport káros hatásai

1. Kockásra gyúrt hasizom

Az izmok túlzott mértékű fejlesztése már nem csak a belső szerveket védi, hanem nyomja azokat és ezáltal gátolja azok hatékony működését. Nem hiába mondták korábban: „a nők hasának lágynak kell lennie”, „a nők pszichéje a hasukban van”. Sok kultúrában a masszázs célja éppen az, hogy csökkentsék a hasizmok feszességét.

Itt természetesen szó sincs arról, hogy az izomzatot zsírpárnákkal kellene helyettesíteni, a túl sok zsír ugyanis káros a szervezet számára, gátolja a belső szervek hatékony működését.

Annak, aki tervezi a gyermekvállalást, érdemes tudnia, hogy a túlzott mértékű hasizomnövelő gyakorlatok eredményeképpen egyes hasizmok rövidebbé válnak. A terhesség alatt, ahelyett, hogy a szétnyílnának és a baba számára függőágyként funkcionálhatnának, ezek az izmok egyszerűen szétválnak.

2. Feszes fenék

A kockás hashoz dukál a feszes fenék is. Ezt az esetek többségében úgy érhetjük el, hogy nehéz súlyokat emelünk, miközben a nők többsége egyáltalán nem gondol arra, hogy ezzel micsoda károkat okoz a szervezetében.

Minden embernek van egy speciális izma, ez a gátizom. A férfiaknál ez összeforrt, rajta egy gátvarrat található, a nőknél viszont egymástól távolabb és a méhnyak környékén vannak. Emiatt a szebbik nem képviselői nem alkalmasak arra, hogy nehéz terheket cipeljenek.

Azok a szerencsétlen nők, akik a háborúk alatt nehéz fizikai munkát végeztek, például nehéz zsákokat cipeltek, nagyon gyakran hüvely-előreeséstől szenvedtek. És éppen ez a divat manapság: a nehéz súlyzók emelgetése! A mostani idők hölgyeinek jó közérzetét az azért némiképp árnyalja, hogy az intim izmaik idővel így gyengülni fognak.

3. Szálkás izmok

Sok nő véleménye az, hogy az a jó, ha testünkön egy gramm zsír se található. Ennek érdekében sok mindent megtesznek: kardio-torna, fárasztó diéta stb., hogy csak párat említsünk. Ennek eredményeképpen aztán komoly menstruációs zavarok lépnek fel.

Nincs mindenki tisztában azzal, hogy a testzsír a feltétele a hormonok, férfiak esetén a tesztoszteron, nők esetén az ösztrogén kialakulásának. Ha tehát nincs zsír, nincsenek női hormonok, és ekkor lépnek fel olyan kellemetlenségek, mint a haj- illetve bőrproblémák.

Mi egyáltalán nem azt mondjuk, hogy abba kell hagyni az edzést, csak arra hívjuk fel a figyelmet, hogy nem szabad túlzásokba esni sem. Ne a végletekig hajszoljuk szervezetünket, találjuk meg az arany középutat.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

Forrás:kozszolgalat.com

Hirdetés