Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy nőgyógyász üzenete minden nőnek!

Egy nőgyógyász üzenete minden nőnek!

Hirdetés

Az alternatív orvoslás és a természetes gyógymódok kezdenek újra teret hódítani ez egészségügyi problémák kezelésében. Egyre több ember fordul olyan alapanyagokhoz és termékekhez, amelyek nem szintetikusan előállítottak. Ide tartozik példának okért a fokhagyma is, amelyről bizonyították, számos egészségügyre gyakorolt jótékony hatással rendelkezik.

 

Hirdetés

 

A fokhagyma hatásai között szerepel többek között, hogy gyulladáscsökkentő, antibakteriális, gombaellenes, vírusellenes és antioxidáns. Ezt az aktív komponenseinek, az allicinnek, az alliinnek és egyéb flavonoidoknak köszönheti. Jót tesz az ereknek, a sejtek károsodásával felveszi a harcot és olyan kisebb betegségekre is alkalmazható, mint a megfázás.

Ez a fűszernövény és zöldség belsőleg és külsőleg is alkalmazható, nyersen, főve, sütve. Azonban azokat a tanácsokat, amelyek a hüvelybe való felhelyezését szorgalmazzák, érdemes volna ignorálni.

Fokhagyma a hüvelybe? Mégis miért?

Lévén a fokhagymának antimikrobális, gombaellenes hatása van és az egyik leggyakoribb női probléma a hüvelyflóra felborulása és a hüvelygombásodás, egyes természetes gyógymódokat támogató oldal javasolja, hogy a nők helyezzenek fel fokhagymát a hüvelyükbe.

Több olyan természetes anyagról és készítményről is lehet olvasni, amelyek feltehetően jót tesznek a hüvelyflórának, mint a joghurt, a kókuszolaj, a grépfrút mag kivonat, de ide szokták sorolni a fokhagymát is. Természetesen ezek mind rendelkeznek jótékony hatásokkal, de ez nem jelenti azt, hogy fel is lehet őket helyezni a hüvelybe.

Szakértők véleménye

Isabelle Derrendinger szülésznő szerint a hüvely nyálkahártyája egy nagyon érzékeny és sérülékeny terület. Habár egyes testtájak jól reagálnak ez ilyen természetes kezelésekre, a hüvely fala nem tartozik közéjük. Nagy a veszélye, hogy általa tovább romlik a helyzet, sőt égető érzés lép fel, bűzös váladékozással.
Dr. Streicher nőgyógyász szerint a módszer nevetséges és semmi szín alatt nem ajánlja. Szerinte a fokhagyma nem helyettesíthet semmilyen bizonyíték alapú hatásossággal rendelkező gombaellenes szert.

Ha valakinél nem válik be egy gombaellenes kúp vagy krém, akkor ahelyett, hogy öndiagnózist végezne és mindenféle hiteltelen forrásból származó kezelésekkel próbálkozna, inkább forduljon szakértőhöz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés