Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy nő egy hónapon keresztül minden nap egy evőkanál kókuszolajat adott gyógyíthatatlan...

Egy nő egy hónapon keresztül minden nap egy evőkanál kókuszolajat adott gyógyíthatatlan beteg férjének. Az eredmény mindenkit megdöbbentett!

A világon a legtöbben a következő betegségekben szenvednek: érrendszeri- és testsúlyproblémák, cukorbetegség, és a lista előkelő helyén található az Alzheimer-kór is.

 

Mary T. Newport híres neonatológus (újszülött-szakorvos) mélyen beleásta magát az Alzheimer-kór kutatásába, és rájött arra, hogy a közepes szénláncú trigliceridek (MCT zsírok), amelyek a kókuszolajban is megtalálhatók, hozzájárulnak az Alzheimer-kór megelőzéséhez, illetve a betegség súlyosbodásának lassulásához is.

Mary T. Newportnak szembe kellett néznie ezzel a szörnyű betegséggel, mikor az 58 éves férjénél elkezdődött a kór. Kezdetben a memóriájával voltak gondok, majd később a demencia jelei is mutatkozni kezdetek. Az első vizsgálatok után 5 évvel már a szakemberek megállapították, hogy Mary férje kezdeti Alzheimer-kórban szenved.

A több mint 10 évig tartó kutatás során Mary rájött arra, hogy a depresszió is gyorsíthatja az Alzheimer-kór kialakulását, a betegség romlását. A másik rizikófaktor pedig az, hogy az évek múlásával fennállhat az, hogy az agy nem tudja megfelelően a glükózt energiává átalakítani, amely főképp azokat veszélyezteti, akiknél nem megfelelő az anyagcsereműködés, vagy éppenséggel inzulinrezisztencia alakult ki. És itt jön be a képbe a közepes szénláncú triglicerideket tartalmazó kókuszolaj, ugyanis ezek a zsírok ketontesteket hoznak létre, amelyet az agy könnyebben tud felhasználni és belőlük energiát nyerni, mint a glükózból.És ugyanez a helyzet a Parkinson-kórban, a szklerózis multiplexbbe, vagy a Huntington betegségben szenvedők esetében is, annyi különbséggel, hogy ezeknél a rendellenességeknél más agyi terület betegszik meg.

Newport felfedezése azért különleges, mert ő vette észre, hogy a kókuszolaj 60 százalékban közepes szénláncú triglicerideket tartalmaz, és nulla koleszterint. Ezen trigliceridek még a pálmaolajban, az anyatejben, de a kecske- és tehéntejben is megtalálhatók.

Visszatérve Mary T. Newportra, és a beteg férjére, a doktornő úgy döntött, hogy minden nap kókuszolajat ad a beteg urának, 35 gramm mennyiséget, azaz két evőkanállal kellett elfogyasszon egy hónapon keresztül.A kezelést követően pozitív változás állt be a férfi állapotában már az első két hetet követően, de a 37. nap után drámai fordulat történt, ugyanis a férfi napról-napra visszanyerte emlékezetét, és a kognitív funkciói is javulni kezdtek.

Szerző: tudasfaja.com

loading...