Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy házi fogkrém receptje, ami hófehérré varázsolja a fogaid és megszünteti a...

Egy házi fogkrém receptje, ami hófehérré varázsolja a fogaid és megszünteti a gyulladást!

Kevesen tudják azt, hogy a szájhigiénia nem csak a fogak miatt fontos, hanem az egész szervezet egészségére hatással van, mivel ha nem figyelünk oda a tisztítására, kórokozók milliói juthatnak be a belső szerveinkbe, ahol komoly betegséget is okozhatnak, például cukorbetegséget, vagy keringési rendellenességeket.

 

 

Sajnos az üzletekben kapható fogkrémek nem végeznek alapos munkát, sőt ártalmas vegyszereket, mint triklozánt és lauril-szulfátot tartalmaznak.

A következő, házi készítésű fogkrém viszont semmilyen károsító vegyszert nem tartalmaz, mindössze olyan természetesen alapanyagok kellenek, mint kókuszolaj, mentaolaj és kurkuma.


A kókuszolaj semlegesíti a baktériumokat, csökkenti a gyulladásokat. A kurkuma antioxidánsokban gazdag, és szintén gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami főként a fogíny számára remek hír.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1-2 csepp bio mentaolaj
  • 1 kiskanál kurkuma por

Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverjük el, hogy végeredménynek egy sűrű krémet kapjunk, amit tároljunk egy kis dobozban, tégelyben. Ennyi az egész, mossuk meg mindennap a fogunkat ezzel a készítménnyel, és sokkal egészségesebb, tisztább lesz a szájüregünk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...