Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy furcsa, de 100%-ig biztos jele annak, hogy megtudd mikor fogsz meghalni!...

Egy furcsa, de 100%-ig biztos jele annak, hogy megtudd mikor fogsz meghalni! Te tapasztaltad már?

Ez egy igen furcsa, de annál pontosabb módszer. Egy szaklapban megjelent felmérés szerint az idősebb korban elvesztett szaglásérzetből következtetni lehet, hogy az illető még nagy valószínűséggel öt évig marad körülbelül életben.

 

 

A felmérésben 3 ezer felnőtt személy vett részt, a legrosszabb szaglásúak 39 százaléka, míg a jobb szaglású személyek csupán 10 százaléka hunyt el 5 éven belül.

Nem a szaglás elvesztése okozza a halált, ez csupán egy figyelmeztető jel.

A kutatók viszont azt tanácsolják, hogy ha valaki azt tapasztalja, hogy romlik a szaglása, majd idővel teljesen elveszíti, forduljon feltétlenül szakemberhez.

A szagláskárosodás egy olyan figyelmeztetés, melyet nem érdemes mellőzni.

“Eredményeink olyan hasznos klinikai teszt kifejlesztéséhez vezethetnek, mellyel gyorsan, és olcsón lehet azonosítani a legnagyobb kockázatnak kitett személyeket”-mondta a kutatást vezető orvos, Jayant Pinto.

Azt, hogy egészen pontosan hogyan függ össze a szaglás elvesztése az elhalálozással még nem tudják százszázalékosan, de több elméletet is született a tény bizonyításával kapcsolatban.


Feltételezések szerint a szaglásérzékelés csökkenése a sejtek kisebb méretű regenerálódásával állhat kapcsolatban, mert az egészséges szaglás az orr belsejét borító sejtek folyamatos cserélődésén múlik.

A szennyező, és kórokozó anyagok orrba való bejutása is befolyásolja a szaglásérzékelést.

tudasfaja.com

loading...