Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy betegség, aminek több női áldozata van, mint férfi!

Egy betegség, aminek több női áldozata van, mint férfi!

Egy igen alattomos betegségről van szó, kezdetben nem mutat egyértelmű tüneteket, nagyjából 5-10 év kell ahhoz, hogy felfigyeljünk rá, de akkor már sajnos lehet, hogy késő. Leginkább a nőket, és csak kisebb mértékben érinti a férfiakat!

 

Ha azt veszed észre, hogy egy idő után nem mindig érted, hogy mit mondanak neked, csak félinformációk jutnak el hozzád, vagy teljesen mást értesz, mint, amit tulajdonképpen mondtak, akkor azt jelenti, hogy halláskárosodással küzdesz.

Kezdetben lehet, hogy csak a szórakozottság listájára írod a dolgot, de, ha már számtalanszor előfordul, és jóval hangosabban kell veled beszéljenek, akkor azt jelenti, hogy fel kellene keresned egy szakembert.

A hallás az egyik legfontosabb dolog a világon, szerepet játszik a megfelelő tájékozódásban. A halláskárosodás hátterében számtalan ok állhat.

Különböző fertőzések, gyulladásos betegségek, traumák, daganatok, mérgezések, vagy genetikai problémák is állhatnak a háttérben.

“Az otosclerosis (otoszklerózis) a belsőfül csontos tokjának a betegsége.

Az otosclerosis azokon a területeken alakul ki, ahol az embrionális porcszövet fennmaradt. Az otoscleroticus gócok a belsőfül csontos tokjához tartozó kengyeltalp rögzülését eredményezik”-olvasható a fulklinika.hu oldalon.

Kialakulásának egyelőre nem tudják pontosan az okát, leginkább nőknél fordul elő, bármelyik életszakaszban jelentkezhet, de terhesség, pubertás, vagy menopauza idején a leggyakoribb.


A rendellenesség fokozatosan alakul ki, kezdetben csak fülcsengésre, majd egyre erősödő halláskárosodásra panaszkodik a páciens. 15 év alatt akár a teljes hallásvesztés is bekövetkezhet.

Időleges hallásvesztésről is lehet szó, például egy koncert után, ahol túl nagy a zajszennyezés. Az esemény után 1-2 nappal ismét visszatérhet a hallás.

A következő hangos eseményen érdemes füldugót viselni, mert különben végzetes lehet a halláskárosodás.

tudasfaja.com

loading...