Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Döbbenetes dologra bukkantak Bermuda-háromszög területén! Az egész világ erre kíváncsi most!

Döbbenetes dologra bukkantak Bermuda-háromszög területén! Az egész világ erre kíváncsi most!

Hirdetés

Egy kanadai kommunikációs cég, tulajdonosaival, Paul Weinzweig-gel és Pauline Zelitsky-vel az élen már számos sikeres felfedezető műveletet hajtottak végre, többek között a USS Maine nevű tengerészeti hajó 1898-ban elsüllyedt maradványainak felkutatását.

A cég egyike volt azoknak, akiket a kubai kormány megbízott, hogy további víz alatti kutatásokat folytassanak Guanahacabibes Peninsula, Kuba legnyugatibb pontjának környékén. Ekkor történt az a lenyűgöző felfedezés, amelynek során a szonár szimmetrikus alakzatokat ábrázolt a fenéken, éppen a rejtélyes eltűnésekről híres Bermuda-háromszög területén.

Hirdetés

Ezen felbuzdulva a következő lépésben egy alámerülő robotot is alkalmaztak. Ekkor tudták meg, hogy a fenéken piramisszerű és hasonló szabályosan kivitelezett építmények fekszenek, 650-700 méter mélyen. Paulina szerint a képekből kivehető, hogy az építményeket csiszolt gránit tömbökből húzták fel.

Lehetséges, hogy Atlantiszra bukkantak?

A kutatók szerint ez fizikai bizonyítéka annak, hogy hatezer évvel ezelőtt (az egyiptomi piramisokat 1500 évvel megelőzően) itt egy fejlett civilizáció élt, abban az időben, amikor a tenger szintje még jóval alacsonyabb volt.

Megfogalmazódott a gondolata annak, hogy a felfedezett “város”  óceán mélyén fekvő építményei az egykori Atlantisz maradványai. A legendák által leírtak szerint az ősi város megtévesztően hasonlatos megjelenésében és történetében is a felfedezett városhoz, amelyet nagy valószínűséggel a jégkorszakban bekövetkező olvadás során megemelkedett vízszint temetett maga alá.

Atlantiszról először Platón írt részletesen, aki úgy tartotta, hogy a várost egy hatalmas természeti katasztrófa sújtotta és mindössze egyetlen éjszaka alatt tűnt el a semmibe. Azt nem lehet tudni, hogy a híres filozófus képzeletének szüleménye vagy tényleg létezett az ősi város.

tudasfaja.com

Hirdetés