Kezdőlap EGÉSZSÉG Csirkehúst vásároltál? Ezzel az egy mozdulattal meg tudod állapítani, hogy mennyire friss!...

Csirkehúst vásároltál? Ezzel az egy mozdulattal meg tudod állapítani, hogy mennyire friss! Mutatjuk hogyan!

Amikor valamit vásárolunk, előfordulhat, hogy nincs feltüntetve a terméken a csomagolás időpontja, éppen ezért nem biztos, hogy pontosan meg tudjuk állapítani, hogy mennyire friss az illető élelmiszer. Leginkább a húsok esetében nagyon fontos, hogy csak friss terméket fogyasszunk.

Az alábbiakban egy olyan trükköt mutatunk, mely segítségével pár másodperc alatt könnyen megállapíthatjuk, hogy mennyire friss az illető hústermék.

A csomagolásra többnyire sosincs feltüntetve az az információ, hogy mikor vágták le a csirkét. Ebből kifolyólag, hiába írja, hogy meddig tart a szavatossága, azt nem tudhatjuk, hogy megvásárláskor mennyire friss.

Curtis Stone a híres szakács elárulja, hogy hogyan tesztelhetjük a csirkehús frissességét. Nyomjuk meg egy ujjunkkal a húst, ha friss, akkor a nyomás hatására egyből visszaugrik, ha már régebb volt levágva, akkor több ideig úgy marad benyomódva.

Ha lehetséges, vásároljunk direkt a gazdáktól frissen vágott egész csirkét, ne előre becsomagolt, fóliázott, és lefagyasztott példányt.

Ha előre csomagolt példányt vásárolunk, fontos a csirke színére is odafigyelnünk. Mindig azt vegyük, ami még üde, rózsaszínes, amelyik már kezd sárgás lenni, azt jelzi, hogy több ideje áll a fólia alatt.

Ha bőrös csirkét veszünk, akkor jól jel, ha a szép sárgás, zsíros példányt találunk.

Az alábbi videóban láthatjuk pontosan, hogy hogy néz ki a friss, fogyasztásra tökéletesen alkalmas csirkehús.

loading...