Kezdőlap EGÉSZSÉG Csak keverd össze ezt a 2 olajat és nem kell gyógyszert bevenned...

Csak keverd össze ezt a 2 olajat és nem kell gyógyszert bevenned a fejfájásra!

Hirdetés

A két leghatékonyabb fejfájás elleni illóolaj a borsmenta, és a levendula. Ha fejfájással küzdünk, mielőtt gyorsan gyógyszer után nyúlnánk, próbáljuk ki az alábbi nagyon hatékony illóolaj-keveréket.

A legújabb kutatások alapján kimutatták, hogy a levendula illóolaj képes enyhíteni a migrénes rohamokat, sőt, rendszeres alkalmazása által a migrénes betegségben szenvedők megelőzhetik a görcsös fejfájás kialakulását is.

Hirdetés

Egy 2012-es kutatás szerint német, és iráni orvosok megállapították, hogy, ha belélegezzük a levendula illóolajat, nagyon hatékonyan enyhíti az akut migrénes fejfájást.

47 migrénes páciensen végzett kutatás során a csoport felét levendula illóolajjal kezelték, a másik felét pedig egy placebo anyaggal. A kutatás végén a levendulás csoport 71%-a számolt be javulásról, a másik csoportnál pedig gyakorlatilag semmilyen változás nem állt be, ugyanolyan erősségű volt a migrén az ők esetükben, mint eddig.
A levendula illóolaj azon kívül, hogy fájdalomcsillapító, nyugtatja az idegeket, csökkenti a szorongást, szabályozza a hangulatot, csökkenti a vérnyomást, és kiváló görcsoldó is.
A borsmenta illóolaj is hatékonyan enyhíti a fejfájást. Hűsítő hatásának köszönhetően serkenti a vérkeringést, és csökkenti az összehúzódásokat. Alkalmazzuk a borsmenta olajat a homlok és halánték területén, hiszen segítségével hatékonyan enyhíthetjük a fejfájást.

Kutatások alapján bebizonyították, hogy helyileg alkalmazva a borsmenta olaj 15 perc elteltével képes enyhíteni a fejfájást. A borsmenta az egyik legjobb fájdalomcsillapító természetes szer, nagy előnye az is, hogy akik rendszerese küzdenek fejfájással, nem kell vegyi anyagokat tartalmazó gyógyszerekkel bombázzák a szervezetüket.

Hogyan alkalmazzuk a levendula és a borsmenta illóolajat?

A tenyerünkben keverjünk el 2 csepp levendula illóolajat, és 2 csepp borsmenta illóolajat, majd ezzel masszírozzuk be a homlokunk, és a halántékunk. A végén pedig dörzsöljük össze a tenyerünket, és lélegezzünk egy mélyet belőle.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés