Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Besárgult a fürdőkád, vízkövesedik? Íme a megoldás, amivel nem kell többé sikálni!

Besárgult a fürdőkád, vízkövesedik? Íme a megoldás, amivel nem kell többé sikálni!

Nagymamáink korában nem volt ennyiféle tisztítószer, súrolópor, fertőtlenítő oldat, mint most, amikor azt sem tudja az ember, hogy mit válasszon, melyik termék kerül kevesebbe, de mégis legyen hatásos.

 

 

Akkor mégis mivel magyarázható, hogy tisztán tudták tartani az olyan kényes területeket is, mint a fürdőkád, vagy a konyhai mosogató, és még a környezetet sem károsították vele.

Lássunk pár egyszerű, mégis hatékony módszert, amelyek segítségével ragyogó tisztaságot tarthatunk fenn a konyhánkban, fürdőszobánkban.A konyha

A hűtőt érdemes 10 naponta meleg, szódabikarbónás vízzel átmosni, hogy semlegesítsük a kellemetlen szagot árasztó baktériumokat.

A műanyag étkezőlapokat időnként olajos ecettel fertőtlenítsük, így akár a bakteriális fertőzéseket is elkerülhetjük.

A szódabikarbónával a gáztűzhelyt is megtisztíthatjuk, csak érdemes előtte 15 percre beáztatni a piszkos felületet sós vízben, majd utána a szodabikarbóna apró szemcséi lesúrolják a szennyeződéseket.A rozsafoltokat csodásan el lehet távolítani, ha fehevítünk némi ecetet, majd sót adunk hozzá és azzal töröljük le a felületet, csöveket.

Ha felhasználtunk egy citromot, és megmaradt a héja, ne dobjuk ki, hanem súroljuk végig a csapokat, amelyek így fényesebbek lesznek.

Fürdőszoba

Ha egyenlő arányban elkeverünk szódabikarbónát és ecetet, és azzal sikáljuk ki a fürdőkádat, ragyogóbb lesz, mint valaha.Ha eldugul a kagylónk, forraljunk fel 2 liter vizet, amelybe beletettünk 2 evőkanál szódabikarbónát és fél liter ecetet. Ezt öntsük bele a lefolyóba, a dugulás pillanatok alatt megszűnik.

A csapokra rászáradt vízkövet kevés ammóniával könnyedén eltávolíthatjuk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...