Kezdőlap AKTUÁLIS Benzinárstop – Most érkezett a hír

Benzinárstop – Most érkezett a hír

Hirdetés

Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója, a Világgazdaság hétfői budapesti konferenciáján felhívta a figyelmet a vállalat rövid és hosszú távú kihívásaira.

 

Hirdetés

A beszámoló alapján a makrogazdasági környezet kedvezőtlen, az infláció miatt megnövekedtek a beruházási költségek, és a változó szabályozói környezettel is számolniuk kell.

Az ügyvezető igazgató rámutatott arra, hogy a magas benzinárak miatt nincs jelenleg tervezett árstop, és a világpiaci árak hatással vannak a hazai árakra is. Emellett a sokszorosára emelt ukrajnai tranzitdíjak is további nyomást gyakorolnak a vállalat gazdasági helyzetére.

Bacsa György beszámolt arról is, hogy a kormány tárgyalt az ukrán gabonaimport bojkottjáról, és kérte az Európai Bizottságot, hogy hosszabbítsa meg a behozatali tilalmat, hogy az érintett öt ország gazdaságát megkímélje.

Amennyiben nem sikerül megállapodni, a kormány saját hatáskörben hoz nemzeti szabályokat. Az olcsó ukrán gabona ugyanis súlyosan veszélyezteti a román, szlovák, cseh és lengyel gazdaságokat.

Említést tettek továbbá a demográfiai csúcsról, amelyet 2015 óta minden második évben Budapesten megrendeznek. Az esemény fontos lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország bemutathassa azokat az eredményeket és lépéseket, amelyeket 2010 óta elért a demográfiai kérdések területén.

Az idei év kihívásokkal teli lehet a Mol Magyarország és más vállalatok számára, de az elkötelezettség és az együttműködés segíthet megoldani ezeket a problémákat. Októberben még bizonytalanság uralkodik, de decemberre várhatóan több információ áll majd rendelkezésre a vállalatok számára.

Hirdetés