Kezdőlap EGÉSZSÉG Ne szedj antibiotikumot! Ez a megoldás minden parazitát és baktériumot kiírt a...

Ne szedj antibiotikumot! Ez a megoldás minden parazitát és baktériumot kiírt a belekből!

Hirdetés

Ha fügét és olívaolajat összekeverünk, egy olyan nagyszerű gyógykészítmény tudhatunk majd a birtokunkban, amely számtalan betegség ellen védelmet nyújt. Elsősorban az emésztési gondokat szünteti meg, de csillapítja az asztmás reakciót és a gyomorfájást is.

Szárított fügét egész évben találhatunk, így ebből a finom déli gyümölcsből nem fogunk hiányt szenvedni.

Hirdetés

A füge természetesen akkor a legjobb, amikor friss és lédús, számtalan ásványi anyagot, meg vitamint tartalmaz. A meleg, mediterrán éghajlatot kedveli, így nálunk nem tud a szabadban teremni, sőt ki is fagyhat, de a szárított változata is nagyon egészséges, és ebből mindig van az üzletekben.

A fügében cink, vas, kálium, kalcium, béta-karotin van, de ezenkívül A-, C-, E-, és K-vitamint is rejt magában. Ezek a szárított gyümölcsökben is megvannak, csak magasabb a kalóriatartalmúk, ezért kisebb adagokban érdemes fogyasztani.

A füge serkenti az emésztést, kezelhetők vele az aranyeres panaszok, szabályozza a koleszterinszintet, ugyanakkor afrodiziákumként is számon tartják.

Gazdag kalciumtartalmának köszönhetően a fügével helyettesíthetjük a tejtermékeket, de előtte azért bizonyosodjunk meg róla, hogy nem vagyunk allergiásak rá.

A fügés, olívaolajas recept elkészítése:

Szükséges hozzávalók:

  • 40 darab szárított füge
  • annyi olívaolaj, amennyi el tud lepni ennyi fügét egy befőttes üvegben

Elkészítés:

Az összes fügét tegyük bele egy befőttes üvegbe, majd töltsük fel olívaolajjal, hogy ellepje a gyümölcsöket. Ezután zárjuk le az üveget, és hagyjuk érni másfél hónapig.

Minden étkezés előtt egy darab, olajba beáztatott fügét kell elfogyasztani. Érdemes magas minőségű olívaolajat és fügét vásárolni, mivel így még hatásosabb természetes gyógyszert kapunk eredményül. Ahogy már említettük: megszüntethetők az emésztési rendellenességek, a székrekedés, az aranyeres panaszok, a meddőség, a magas koleszterinszint, az asztma, a bronchitisz, és a vérszegénység.

Forrás

Hirdetés