Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Azt mondják a terhességi csíkok nem tüntethetőek el! Butaság! Íme a citromos...

Azt mondják a terhességi csíkok nem tüntethetőek el! Butaság! Íme a citromos pakolás receptje, ami eltávolítja azokat!

A szülés után a legtöbb nő rémálma a plusz kilókon, és az álmatlan éjszakákon túl a terhességi csíkok megmaradása. A tudományosabb néven striaként emlegetett csíkok a kötőszövet megnyúlásának következtében jönnek létre.

 

A terhességi csíkok  nem csak a várandósság ideje alatt, hanem a hirtelen hízás, majd az ezt követő gyors súlyvesztés miatt is kialakulhatnak.

A gyors súlygyarapodás, vagy súlyvesztés, a kollegéntermelődés felbomlásának következtében a bőr megnyúlik, és a felső rétegén heges csíkok jelennek meg. A citromlé az egyik leghatékonyabb természetes kezelési mód lehet a csíkok eltüntetése érdekében.

Mivel nagyon magas a C-vitamin tartalma, citromsav, és zsírsav tartalmának köszönhetően lehámlasztja az elhalt hámsejteket, és gyorsan regenerálja a bőrt. A friss citromlé szinte bármilyen bőrprobléma, pattanások, hegek, és különböző bőrsérülések megszüntetésre ajánlott. Annak ellenére, hogy citrom nagyon savas, elég folyadékot tartalmaz ahhoz, hogy hidratálja a bőrt.

Sőt, kiváló fehérítő is, visszavarázsolja a bőr természetes színét. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően erős fertőtlenítő hatása is van. Próbáljuk ki a citromot a striák eltüntetése érdekében, nagyon hatásos. Vágjunk félbe egy friss citromot, majd dörzsöljük be vele a problémás bőrfelületet.

Ezután nyomjuk össze kissé a citromot, hogy kijöjjön belőle egy kevés lé. Körkörös mozdulatokkal a citrom segítségével masszírozzuk a bőrbe a tápanyagokban gazdag levet. Tíz perc múlva meleg vízzel alaposan öblítsük le. Egy hónapon keresztül naponta kétszer ismételjük meg ezt az eljárását, és látni fogjuk az eredményt. A citromnak köszönhetően a striáknak végleg búcsút mondhatunk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...