Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Azt hiszed kövér vagy? Ezt a 4 adatot vedd figyelembe, hogy megtudd...

Azt hiszed kövér vagy? Ezt a 4 adatot vedd figyelembe, hogy megtudd ideális-e a testsúlyod!

Ha folyamatosan azzal ostorozod magad, hogy nem megfelelő a súlyod vagy kövér vagy, és már nem tudod kinek vagy minek higgy, akkor mérd meg a testeden ezt a 4 adatot és megtudhatod, hogy testtömeged alapján az egészséges kategóriába tartozol-e vagy sem!

 

1. Derékbőség

Ha a derék tájon rakódnak le rajtad leginkább a felszedett kilók, akkor a 2-es típusú cukorbetegség kockázatával számolnod kell. Továbbá a szívbetegség kockázata is fenyeget, ennek az egészséges határa nők esetében 98 cm körül húzódik.

2. Nyugalmi pulzus

A normál percenkénti pulzus 60-100 szívverést jelent percenként, ha ez a szám ettől alacsonyabb, akkor rosszabb egészségi állapotra utal.3. Testzsírszázalék

A testzsírszázalék a testünkön lévő zsír arányos mértékét fejti ki az izomtömeghez képest. Nők esetében 20-32% a normál érték. Egy speciális eszközzel mérhető ez a szám, ezt a műszert pár ezer forintért pedig bárki megveheti.

4. Alapanyagcsere ráta

Ez az érték a testmagasságon, a testtömegen, az életkoron, a nemen és a nyugalmi állapotban elégetett kalóriák mennyiségén keresztül adja meg, hogy megközelítőleg mennyire gyors valakinek az anyagcseréje, és hogy hány kalóriára van valójában szüksége napi szinten (az interneten elérhető több kalkulátor is). Átlagos mozgás esetén nőknél a napi kalóriaszükséglet az alapanyagcsere 1,6-szerese.

Szerző: tudasfaja.com

loading...