Kezdőlap EGÉSZSÉG Azt gondolod a diétás kóla kevésbé ártalmas? Ha igen, akkor ezt neked...

Azt gondolod a diétás kóla kevésbé ártalmas? Ha igen, akkor ezt neked is el kell olvasnod!

Sokan úgy gondolják, hogy egészségesebb, ha diétás kólát fogyasztanak. Jobb, ha száműzzük teljesen ezt az italt az életünkből, hiszen számos negatív tulajdonsággal rendelkezik.

Nézzük, miért egészségtelenebb a diétás kóla, mint a hagyományos változata!

1.Depressziót okoz

-egy friss tanulmány szerint a diétás kóla 30%-al növeli a depresszió kialakulásának esélyét. Azoknál a személyeknél, akik négy vagy annál több dobozzal ittak a diétás kólából, már kimutathatóak voltak a depresszió jelei.

2.Vesekárosodás

-a szakemberek szerint már napi 2 doboz kóla megduplázza a vesebetegségek kialakulásának kockázatát. Azok esetében, akik rendszeresen fogyasztanak diétás kólát, a vesék sokkal kevesebb vért képesek kiszűrni, mint azoknál, akik egyáltalán nem fogyasztanak kólát.

3. 2-es típusú cukorbetegség

-a diétás kólában található édesítőszer befolyásolja a cukoranyagcserét. Egy tanulmány alapján azt is bebizonyították, hogy azok esetében, akik napi rendszerességgel isznak diétás kólát 67%-al nőtt a cukorbetegség kialakulásának esélye.

4.Szív-és érrendszeri betegségek

-azoknál, akik közel 10 éve fogyasztanak diétás kólát, sokkal nagyobb eséllyel alakulhatnak ki szív-, és érrendszeri betegségek. Ezenkívül a magas vérnyomás, és az agyverés kialakulásának esélyét is növeli.

5. Az aszpartám hatása

-a diétás kólában található mesterséges édesítőszer, az aszpartám negatívan befolyásolja az agyi, és idegrendszeri funkciókat. Rendszeres fogyasztása okozhat erős fejfájást, szorongást, álmatlanságot. Ha abbahagyjuk a kólafogyasztást, rögtön érzékelni fogjuk, hogy sokkal könnyebben tudunk majd koncentrálni, és teljesíteni.

Szerző: tudasfaja.com

loading...