Kezdőlap EGÉSZSÉG Az orvosom tanácsára naponta megettem 100 gramm céklát, így változott meg az...

Az orvosom tanácsára naponta megettem 100 gramm céklát, így változott meg az életem!

Hirdetés

Ha eddig nem tudtad, hogy mennyire egészséges a cékla, jobb, ha egy kicsit közelebbről is megismerkedsz vele. Lassan szezonja lesz, ősz végén a legfrissebb a vitaminokban, és ásványi anyagokban gazdag cékla.

 

Hirdetés

100 gramm cékla 43 kalóriát, 0 koleszterint, 106 mg (4%) sót, 13g (4%) szénhidrátot, 4g (15%) vasat, 9g cukrot, 2g fehérjét, 4.9mg (8%) C-vitamint, 109mg (27%) folsavat, 0,8 mg vasat, 23.0mg (6%) magnéziumot, 40.0mg (4%) foszfort, 325 mg (9%) káliumot, 0,3 mg (16%) mangánt tartalmaz.

1.A normális értékeken belül tartja a vércukorszintet

Alacsony glikémiás indexszel rendelkezik, szabályozza a glükózszintet. Nyugodtan fogyaszthatják a cukorbetegek is.

2. Szabályozza a vérnyomást
A nitrátban gazdag cékla szabályozza a vérnyomást, vagyis csökkenti. Az emberi szervezetbe jutva a nitrát nitrogén-oxiddá alakul át, amelynek szerepe van a véredények relaxációjában.

3.Egészséges a várandós nők számára is

Folsav tartalma miatt védelmet nyújt mind az anyának, mind pedig a magzatnak. A várandós nőnek plusz energiát biztosít, ami nagyon fontos ebben az időszakban.

4.Csökkenti a koleszterinszintet
Magas rost-, és antioxidáns tartalma miatt, a cékla igen hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet. Tisztán tartja a vérereket, megakadályozza a koleszterin lerakódását.

5.Csökkenti a csontritkulás kockázatának kialakulását

A szilícium fontos szerepet tölt be a kalcium hasznosulásában, éppen ezért a cékla segítségével megelőzhető a csontritkulás.

6.Vérszegénység ellen
Nagyon magas a vastartalma, ezért, aki vérszegénységgel, vagy vashiánnyal küzd fogyassza rendszeresen akár nyersen salátákba, akár lé formájában.

7.Krónikus fáradtság ellen

Megtisztítja az egész szervezetet a méreganyagoktól, gondoskodik a vérerek egészségéről, erősíti az immunrendszert, energiával tölti fel a szervezetet.

tudasfaja.com

Hirdetés