Kezdőlap EGÉSZSÉG Az öngyógyítás 5 egyszerű lépése, amit bárki megtehet önmagáért!

Az öngyógyítás 5 egyszerű lépése, amit bárki megtehet önmagáért!

Sok esetben fog jól, ha ismerünk egy-két egyszerű praktikát, amely segítségével könnyen helyrehozhatjuk a rossz kedvünk, energikusak, és életvidámak lehetünk. A lelki lehangoltság egy idő után fizikai tünetek formájában is jelentkezik.

Olyan öngyógyító technikával ismerkedhetünk most meg, mely nem csak lelkileg, de testileg is igen jótékony hatással van egy stresszes, megfáradt szervezetre. A betegségek leginkább a negatív gondolatok következtében alakulnak ki, éppen ezért vigyázzunk arra, hogy miként gondolkodunk másokról, és önmagunkról. Tudjuk, minden fejben dől el!

Ha az alábbi 5 egyszerű lépést rendszeresen gyakoroljuk, sokkal pozitívabb lesz az életszemléletünk, hangulatunk!

1.Figyeljük a légzésünk

Üljünk kényelmesen, lehetőleg kihúzott háttal, és figyeljük a légzésünket. Próbáljunk meg egyenletesen, mélyeket lélegezni. A kifele légzés lehet egy kicsit erősebb, akár hangosan is fújhatjuk ki a levegőt, így könnyebben megszabadulunk a feszültségektől. A légzés segítségünkre lesz abban, hogy a jelenre koncentráljunk.

2.Dörzsöljük össze a tenyerünket

Dörzsöljük össze a két tenyerünket, és érezni fogjuk, hogy mennyire felmelegednek. Ilyenkor az energia elkezd áramlani a tenyereinkben, és az egész szervezetünkben. Ha pl. fáj a fejünk vagy kimerültek vagyunk, tegyük a tenyerünk a homlokunkra, szemeinkre.

3.Érezzük az energiát

Miután összedörzsöltük a tenyerünket, érezni fogjuk, hogy hogy áramlik az energia. Tudatosan figyeljünk rá, és közben mosolyogjunk.

4.Behunyt szemmel koncentráljunk

Hunyjuk be a szemünk, és tudatosan figyeljünk a jelen pillanatra, a lélegzetünkre. Figyeljük meg a testünkben áramló energiát, haladjunk gondolatban lépésről-lépésre a lábujjunktól a fejbúbunkig. Ahol úgy érezzük, hogy szükség van rá, időzzünk egy kicsit, ha valamelyik testrészünk beteg vegyük körbe gyógyító energiával.

5. Használjuk az energiát

Vegyük észre, hogy oda tudjuk irányítani az energiát, ahová csak akarjuk. Az adott területen mindig melegséget, vagy bizsergést fogunk érezni. Köszönjük meg a testünknek ezt az öngyógyító energiát, amely bármikor a segítségünkre lehet, csak tudatosan figyelnünk kell rá.

tudasfaja.com

loading...