Kezdőlap EGÉSZSÉG Az Instagram sztárja lett ez a magyar étel! 64 ezer posztban szerepelt...

Az Instagram sztárja lett ez a magyar étel! 64 ezer posztban szerepelt ebben az évben!

Az Egyesült Királyságban a curry legközkedveltebb étel, legalábbis az Idependent azon felmérése szerint, hogy mi kapott a legtöbb posztot az Instagramon. Kíváncsi vagy, melyik a legnépszerűbb magyar étel?

A hagyományos indiai ételt több, mint fél millióan posztolták, jóval lekörözte azokat az angol nemzeti ételeket, mint pl. a Yorkshire puding, vagy a fish&chips.

Kíváncsi vagy arra, hogy az Instagram posztok alapján, melyik a legnépszerűbb magyar étel? Ha te is lelkes Instagramozó vagy, biztosan észrevetted már, hogy a #mutimiteszel az egyik legmenőbb hashtage.

Ha ételt fotózol mindenképp használnod kell, hiszen több, mint egymillió bejegyzésben szerepel már. A Falatozz.hu a 2018-as Instagram-fotók alapján készített felmérést, hogy melyik a legnépszerűbb étel Magyarországon.

A kedvencek listáján megtalálható a csalamádé, a krumplis tészta, a paprikás csirke, a túrós csusza, de 64 ezer poszttal messze elhúzott az abszolút győztes, a lángos.

A magyarok kedvenc étele a 2018-as Instagram posztok szerint a lángos. A második helyezett 32 poszttal a kürtős kalács lett, a harmadik pedig 26-el a palacsinta.

A listán 12 ezer poszttal szerepelt még a lecsó, őt követte 11 ezerrel a kolbász, majd 9 ezerrel a gulyás, 7 ezerrel a halászlé, 6500-al a pörkölt, 6 ezerrel a somlói galuska, és 5500-al a rétes.

A felmérésben arra is fény derült, hogy vajon ugyanazt szeretik-e enni, mint fotózni az emberek, vagyis, mennyire hódolnak kedvenc élelmiszereiknek.

Az eredmények igen meglepőek lettek, ugyanis a lista legaljára az előbbi lista ezüstérmese került, vagyis a kürtőskalács. Ez leginkább amiatt alakulhatott így, hogy az éttermek menüjében a speciális elkészítési mód miatt nem szerepel a kürtőskalács.

tudasfaja.com

loading...