Kezdőlap EGÉSZSÉG Az Epsom-só 7 felhasználási módja, ami téged is lenyűgöz majd!

Az Epsom-só 7 felhasználási módja, ami téged is lenyűgöz majd!

Az Epsom só már-már kötelező lenne minden környezetbarát, és vegyszermentes háztartásban. Nagyon sokoldalúan felhasználható, egészséges, praktikus, és hatékony. Jó, ha beszerzel belőle legalább egy kilót!

1.A smink ecsetek rendben tartása

Töltsünk meg egy csészét félig Epsom-sóval, és állítsuk bele az ecseteket. Nem csak tisztán tartja, és fertőtlenít, de sokkal könnyebben ki tudjuk az ecseteket venni a pohárból.

2.Szálka eltávolítására

Nem kell csipesszel piszkálnunk a szálkát az ujjunkból. Inkább kenjük be a szálka körüli részt sóval, így szépen kidobja magától a szervezetünk a szálkát. A gyulladást is elkerülhetjük a só segítségével.

3.Lakásillatosító

Egy kevés Epsom sót oldjunk fel 2 dl vízben, adjunk hozzá pár cseppel a kedvenc illóolajunkból, majd töltsük a keveréket egy szórófejes flakonba. Naponta többször spricceljük be a szoba levegőjét. Illatosít, és fertőtlenít egyszerre ez a keverék.

4.Tusfürdőhöz keverve

Ha egy kevés Epsom sót keverünk a tusfürdőhöz, bőrünk sokkal selymesebb lesz. Az Epsom só úgy viselkedik, mint egy természetes bőrradír. Megszabadít az elhalt hámsejtektől, és beindítja a bőr regenerálódását. Használjuk legalább egy héten egyszer.

5.Hatékony öblítő

Egy csésze Epsom sóhoz adjunk 10 csepp illóolajat, majd egyszerre ¼ csészényi mennyiséget adjuk a mosáshoz. Kíméletesen fertőtleníti, és illatossá varázsolja a ruhákat.

6.Mosógép tisztító

Öntsünk a mosógépbe egy csésze Epsom sót, majd indítsunk el egy rövid programot. Kb. 5 perc múlva állítsuk meg, hagyjuk állni egy fél órát, majd indítsuk újra. Fertőtleníti a mosógépet, és megtiszítja a vízkőtől, és a szennyeződésektől.

7. Mitesszerek ellen

Az Epsom só megszabadít a mitesszerektől, és pattanásoktól. Egy teáskanál sóhoz adjunk 1 csepp jódot, majd oldjuk fel ½ csésze forrásban levő vízben. Várjunk, míg egy kicsit meghűl, majd töröljük le vele a problémás arcbőrt.

loading...