Kezdőlap EGÉSZSÉG Az elfáradt máj legjobb regenerálója ez a zöldség, amit a magyarok nagy...

Az elfáradt máj legjobb regenerálója ez a zöldség, amit a magyarok nagy része nem fogyaszt rendszeresen!

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha egész életünkben odafigyelnénk arra, hogy a megfelelő tápanyagokhoz hozzájuthasson a szervezetünk. Ehelyett, utolsó előtti perceben, amikor már a szervezet besokallt, kialakult a betegség, na, akkor kapkodunk.

A gyógyszerek majd segítenek, gondoljuk…Pedig sokkal egyszerűbb lenne a természet adta lehetőségekkel kényeztetni a szervezetünk, míg egészségesek vagyunk.

Így könnyebben elkerülhetnénk a betegségeket. Fogjuk neki még ma!

A cékla az egyik legjobb természetes módszer, mely az egész szervezetünket szinten tartja, erősíti az immunrendszerünk, és a regenerálja a legfontosabb méregtelenítő szervezetünk, a májunk.

Mivel a máj egy ideig semmilyen jelzést nem ad, már csak későn értesülünk arról, hogy májproblémáink lennének. Ezért ajánlott idejében gondoskodni a máj egészségéről.

Ha valaki állandó fáradtságérzéssel, puffadással, bőrproblémákkal küzd, vagy kezd besárgulni akár a szeme, akár a bőre, ajánlott felkeresni egy szakembert, hiszen ezek mind májproblémákra utalhatnak.

A cékla nagyon jó hatással van a máj egészségére, sok antioxidánst, vasat, rostot, pektint, és folsavat tartalmaz. A pektin nagy hatóerővel segít megszabadulni a májban felgyülemlett méreganyagoktól.

Betain-, C-, és E-vitamin tartalma miatt az elzsírosodott májra is gyógyír lehet a cékla. Védelmet gyújt a káros szabad gyökök ellen, így a rákos betegségek számos változatát kerülhetjük el a cékla segítségével.

Vásároljunk néhány biocéklát, és készítsünk otthon mi magunk egészséges céklalevet. Egy nagyobb cékla levéhez keverjük egy alma, vagy egy sárgarépa levét, és igyuk meg reggel ébredés után.

A máj méregtelenítésére még hasznos lehet az articsóka, a bogáncs, a gyermekláncfű gyökér, és a zsálya is.

loading...