Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Az 5 tagú család egyáltalán nem használ WC-papírt – Ha megtudod mit...

Az 5 tagú család egyáltalán nem használ WC-papírt – Ha megtudod mit használnak helyette, leesik az állad

Hirdetés

A legtöbb háztartás alapvető eszköze a WC-papír, azonban Amber Allen, családjával már közel 4 éve nem használják annak érdekében, hogy spóroljanak, és ezzel együtt fenntarthatóbb életet teremtsenek.

 

Hirdetés

A család a YouTube-on “The Fairly Local Family” néven ismert, ahol fenntartható életmóddal kapcsolatos tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

Kiderült, hogy 4 éve nem használnak WC-papírt, helyette mosható kendőket alkalmaznak.

Erre először elmondásuk szerint azért volt szükség, mert az egyetemi évek alatt rengeteg adósságuk gyűlt fel, és kevés pénzből gazdálkodhattak.


Adósságaikat azóta rendezték, azonban továbbra is kitartanak a mosható kendők használata mellett, egyedül akkor vásárolnak WC-papírt, ha vendégeket fogadnak.

Amber gyermekeinél ismerkedett meg a mosható pelenka használatával, emiatt arra gondolt, a fenntartható megoldás a WC-papír helyettesítését is lehetővé teszi.

Amber azt tanácsolja, hogy aki szintén szeretne ezen módon spórolni, az erős, tartós anyagot válasszon erre a célra.

A családanya használt anyagokból maga varrja a törlőkendőket.

Hogyan mossa őket? Mosásukkal kapcsolatban azt mondja, hogy ő egy vödör vízbe áztatja be a kendőket, amelyhez néha előzőleg önt egy kis ecetet, majd egyszerűen kimossa őket a mosógépben.

A család emellett bidéként funkcionáló mini öntözőkannát is használ, szeretnének igazi bidét is, azonban ezt még túl drágának vélik.

https://www.tudasfaja.com/

Hirdetés