Kezdőlap EGÉSZSÉG Amiről eddig mindenki rosszul tudott: ez okozza valójában a nőknél a hajhullást!

Amiről eddig mindenki rosszul tudott: ez okozza valójában a nőknél a hajhullást!

Nem csak a férfiakat, de a nőket is érinti a hajhullás problémája. Ha nem is épp olyan mértékben, de a nőknél már az is elkeserítő, ha dús hajkoronájuk fele annyira csökken. Mi okozhatja a problémát, és mit lehet tenni ellene?

 

 

Naponta 80-100 hajszál elvesztése még normálisnak tudható be, de ha ennél több hull ki, és ráadásul az új hajszálak növekedése is elmarad, akkor bizony érdemes foglalkozni a problémával.

1.Hormonális változások

A hormonális problémák számos testi elváltozás okozói lehetnek. Ennek következtében hullhat például a hajunk, kialakulhatnak pattanások, de hirtelen fogyás, vagy hízás is. Ha csökken az ösztrogén hormon szintje a szervezetünkben, akkor az hajhullást is okozhat.

2.Stressz

A mértéktelen és tartós stressz megnöveli a férfi hormonok szintjét a szervezetben, és ennek következtében erős hajhullás, korpásodás, és emésztési problémák alakulhat ki.

3.Veseelégtelenség

Ha nem működik megfelelően a vesénk, könnyen vashiány, és hajhullás alakulhat ki.

4.B12-vitamin hiánya

Ha B12-vitamin hiányunk van, fáradtnak, és energiátlannak érezzük magunk. Sőt, hajhullást is okozhat, ha nincs elegendő B12-vitamin a szervezetünkben. Leginkább a vegetáriánusokat fenyegeti ez a probléma, ugyanis állati eredetű fehérjékben található a B12-vitamin.


5.Pajzsmirigy rendellenesség

A pajzsmirigy többek közt felelős hajunk állapotáért is. Ha túltengés, vagy elégtelenség van a pajzsmirigy működésben, akkor bizony a hajunk is egészségtelen lesz, hullani kezd.

6.Drasztikus fogyás

Ha rövid idő alatt nagyon sokat veszítünk testsúlyunkból, akkor a szervezet megpróbál kompenzálni, és hullani kezd a hajunk is.

Mi tehetünk hajhullás esetén?  • fogyasszunk több fehérjét, legalább 120 gramot reggelire, és ebédre is
  • fogyasszunk szénhidrátokat, ez szükséges ahhoz, hogy hajunk dús, és erős legyen (gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonákat)
  • szedjünk vitamin-, és ásványianyag kiegészítőket (vasat, C-vitamint, B12-vitamint, D3-vitamint, rezet, cinket, szelént, aminosavat) ne kössük túl szorosra a copfunk

tudasfaja.com

loading...