Kezdőlap KIKAPCSOLÓDÁS Amikor még nem volt házimozi és a diavetítőn néztünk minden filmet és...

Amikor még nem volt házimozi és a diavetítőn néztünk minden filmet és mesét… Hányan emlékeztek még erre?

Hirdetés

Felismered, hogy mi van a képen? Tudod, hogy mire való? Lehet, hogy még neked is van otthon ilyen? Talán még használjátok is?

Abban az időben, amikor még nem volt minden gyereknek mobiltelefonja, amikor nem a számítógép előtt ültünk egész nap és nem LCD tv-n vagy tableten néztük a videókat, filmeket és meséket, ez volt a menő.

Hirdetés

A kis műanyag, henger alakú dobozkákban diafilmek voltak. Minden dobozban egy mesényi hosszúságú diafilm. A színes képkockák egymás után következtek és szöveg is volt rajtuk, hogy tudjuk, mi a történet.

Egy diavetítő gépbe (emlékszem, nekünk még kék-piros volt) kellett belehelyezni a szalagot, keresni a házban egy csupasz fal vagy éppen világos szekrényfelületet, ha ez nem volt, akkor kihúzni egy lepedőt és arra vetíteni.

Amíg nem tudtunk olvasni, addig édesanyám olvasta fel a meséket, ha már megtanultunk, felváltva vállaltuk a mesélő szerepét. Számomra a diavetítős esték milliószor élvezetesebbek voltak, mint ma egy mozizás vagy filmnézés, pedig se mozgókép, se speciális effektek, se dolby sorround hangzás.

Ez nagyon hiányzik a gyerekkoromból!

Nektek van még diavetítőtök otthon? Szoktátok használni?

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...