Kezdőlap EGÉSZSÉG Ahány éves vagy, annyival több kiló is leszel! Íme 5 ok, ami...

Ahány éves vagy, annyival több kiló is leszel! Íme 5 ok, ami a háttérben húzódik!

Hirdetés

A természet törvényei szerint az emberek közel 90 százaléka az évek múlásával egyre több, és több kiló lesz. Miért kell kövér idős emberek legyünk? Vajon, ha megteszünk mindent azért, hogy egészségesen éljünk, és táplálkozzunk, akkor is fel fognak kúszni a plusz kilók?

Az alábbiakban 5 okot mutatunk, hogy miért hízunk az életkor előrehaladtával. Ne legyintsünk a plusz kilókra, éljünk, és gondolkozzunk egészségesen!

Hirdetés

1.Kevesebb energiát égetünk el

Tudományosan bizonyított tény, hogy minden 10 év elteltével 10%-al kevesebb energiát égetünk. Csökken a fizikai aktivitásunk, lassul a vérkeringésünk, a légzésünk, és az emésztésünk.

2.Hormonális változások

Ez leginkább a nőket érinti, főleg a várandósság, és a szoptatás ideje alatt gyarapodnak a plusz kilók. A szervezet elkezd raktározni, ez a jelenség leginkább a menopauza idejére jellemző. A hormonális változások ellen is létezik számos természetes megoldás.

3.Lelki tényezők

Ha valaki stresszes egy kis édességgel jutalmazza meg magát. Így alakul ki a túlevés, és ha nem oldjuk meg a problémáinkat, akkor a testsúlyunk fogja bánni a dolgot. A sportolás arra is nagyon jó lehetőséget nyújt a feszültség levezetésére.

4.Genetika

A genetika is fontos szerepet játszanak abban, hogy kövérek, vagy soványak leszünk. Fiatalabb korunkban a stressz hatására inkább fogyunk, míg 35 év felett már csak lerakódnak a plusz kilók, és a vércukorszintünk is jóval eltér a normálistól.

5.Fogyókúrák

Vannak valóban olyan fogyókúrák, amelyek segítségével eredményesen lehet fogyni, de, ha utána visszatérünk a megszokott életmódunkra, újra feljönnek ránk a plusz kilók. Ne fogyókúrázzunk, hanem inkább próbáljunk meg áttérni teljes mértékben egy egészséges életmódra.

Mit tehetünk a plusz kilók ellen?

Előszöris el kell fogadnunk, hogy gyökeres életmódváltásra lesz szükségünk, ha meg akarunk szabadulni a plusz kilóktól. Változtassunk az életszemléletünkön, és a táplálkozásunkon is. Csökkentsük a zsír-, és a szénhidrátbevitelt, és fogyasszunk több rostot, zöldséget, gyümölcsöt. Együnk lassabban, rágjuk meg sokszor az ételeket, ne kapkodjunk. A japánok karcsúságának az egyik titka, hogy mindent nagyon alaposan megrágnak, ezzel elősegítik az emésztést. Válasszunk életkorunknak megfelelően valami testmozgást. Teljesen mindegy, hogy mit, csak mozogjunk naponta legalább fél órát.

Ne vonjuk meg magunktól a táplálékokat, inkább fogyasszunk többször kis adagot. Ha sanyargatjuk a szervezetünk, akkor valahányszor táplálékhoz fog jutni, elraktározza “sosem lehet tudni, hogy mi lesz” alapon. Inkább szokjunk hozzá a rendszeres, és kiegyensúlyozott evéshez.

tudasfaja.com

Hirdetés