Kezdőlap EGÉSZSÉG Áfonya: mindenki azt mondja milyen egészséges, de erről senki sem beszél!

Áfonya: mindenki azt mondja milyen egészséges, de erről senki sem beszél!

Ehetjük frissen, bogyó formájában, de jótékonya hatásából nem sokat veszít, ha lekvárként, vagy szörpként fogyasztjuk. Most szerezzük be a friss áfonyát, és tartósítsunk belőle minél többet!

 

Az áfonyából készült lé nagyon hatásos húgyúti, és bakteriális fertőzések esetén. Bármilyen húgyúti panaszunk van, fogyasszunk minél több friss áfonyalevet.

Csökkenti a felgyülemlett zsírt, segítségével könnyen felvehetjük a harcot a káros szabadgyökökkel, serkenti az anyagcserét, szabályozza az inzulintermelődést, segíti a szem egészségét.

Nagyon magas a rost-és vitamintartalma, erősíti az immunrendszert, és szabályozza az emésztést is. Egy csésze áfonya 4 gramm rostot tartalmaz, mely elegendő ahhoz, hogy emésztésünk egészséges legyen.

Magas mangántartalma miatt a szénhidrátokat, fehérjéket, és zsírokat gyorsan energiává alakítja, és megakadályozza a lerakódásukat.

Gondoskodik a szem egészségéről, erősíti a látást, és csökkenti az időskori szemgyengeség időelőtti kialakulásának esélyét.

Magas rosttartalma miatt nem csak az emésztést serkenti, de a szív-, és érrendszeri betegségek ellen is védelmet nyújt. Szabályozza a koleszterinszintet is.

Flavonoidtartalma miatt javítja a memóriát, de szerepet játszik abban is, hogy lassítsa az öregedési folyamatokat.

Kutatások alapján bebizonyították, hogy a rendszeres áfonyafogyasztás által csökkenthetjük a lerakódott zsírmennyiséget, és a májnak is védelmet nyújt az elzsírosodás ellen.

loading...