Kezdőlap EGÉSZSÉG A szomszédom minden nap vett szegfűszeget a boltban – Ha megtudod miért...

A szomszédom minden nap vett szegfűszeget a boltban – Ha megtudod miért csinálta, te is így teszel majd!

A szegfűszeget nagyon ritkán használjuk, leginkább csak télen, a karácsonyi ünnepek tájékán. Pedig, ha tudnánk, hogy mennyire egészséges, sokkal többször használnánk.

 

  • nagyon magas a B-vitamin tartalma, de sok benne a C-, E-, és a K-vitamin is
  • igen sok ásványi anyagot-káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, rezet, szelént, és cinket tartalmaz
  • sok benne az omega3-, és omega6 zsírsav
    az értékes illóolajok közül eugenolt, kariofenilént, és ilangot tartalmazA szegfűszeg pozitív tulajdonságai:

1.Baktérium, és vírusellenes

Segítségével könnyen felvehetjük a harcot a vírusokkal, baktériumokkal, és kórokozókkal szemben. Az orvos által felírt kezelés kiegészítőjeként nyugodtan használjunk szegfűszeget is.

2.Gyomorgörcs ellen

A vírusos eredetű gyomorproblémák kiváló ellenszere lehet a szegfűszeg. Nagy hatóerővel pusztítja el a szervezetünkből a betegséget okozó vírusokat.

3.Étvágyserkentő

Stimulálja a gyomornedvek termelődését, serkenti az étvágyat. Gyomor-, és nyombélfekély, és magas gyomorsav esetén azonban nem ajánlott fogyasztani nagyobb mennyiségben.

4.Szabályozz a bélműködést

Gondoskodik a megfelelő bélműködésről, szabályozza az emésztést. Hasznos lehet különböző végbél, máj, és bélbetegségek esetén.


5.Szájüreg egészségéért

Enyhíti a fogfájást, de hatékony gyulladásgátló, és ezért különböző ínyproblémák esetén is hatásos lehet. Frissíti a lélegzetet.

6.Stresszoldó

A szegfűszegben található illóolajok természetes, és hatékony nyugtató hatással rendelkeznek. Ha idegesek vagyunk, rágjunk el egy szegfűszeget.

7.Csökkenti a rák kialakulásának esélyét

Eugenol tartalma miatt megállítja a rákkeltő sejtek kialakulásának folyamatát.

8.Görcsoldó

Menstruáció görcsök esetén nagyon hatékony lehet a szegfűszeg. Sőt, a magas vérnyomást is csökkenti, így a görcsös fejfájást is megszünteti.

Hogyan alkalmazzuk?  • Szív-és érrendszeri problémák esetén tegyünk 5 szegfűszeget egy fél liter vörösborba, és adjunk hozzá egy csipet fahéjat is. Zárjuk le jól az üveget, és tegyük védett helyre 3 hétre. Ezután napi 1-3 alkalommal 1 teáskanálnyi mennyiséget vegyünk be belőle.
  • Száj-és fogproblémák esetén rágjunk el 1 szegfűszeget.
  • Az emésztés serkentése érdekében étkezés előtt 15 perccel rágjunk el 1-2 szegfűszeget.
loading...