Kezdőlap EGÉSZSÉG A kutatók szerint ez az 5 szokás segítségedre lehet abban, hogy 12...

A kutatók szerint ez az 5 szokás segítségedre lehet abban, hogy 12 évvel tovább élj!

Nem fogunk különösebb titkokra rávilágítani ebben a cikkben, csupán azt szeretnénk, hogy tudatosuljon, hogy néhány egészséges szokás segítségével akár az életedet is meghosszabbíthatod.

Harvardi kutatók szerint, ha az alábbi szokásokat rendszeresen beépíted az életedbe, akkor sokkal egészségesebb leszel, és magasabb életkort érhetsz meg.

1.Ne dohányozz!

Ez az egyik legegészségtelenebb szokás. Kutatások alapján bizonyították, hogy a dohányos emberek átlagosan 7 évvel hamarabb halnak meg, mint a nemdohányzó társaik.

2.Figyelj oda a testtömegindexedre

Soha ne haladd meg a még normálisnak számító testtömegindexed, mert akkor könnyebben beindul a drasztikus elhízás. Nem csak a hasi, és a derékkörüli zsírpárnák alakulnak ki, de az egész tested elkezd eldeformálódni a plusz kilóktól.

3.Mozogj naponta 30 percet!

Egy könnyed séta, vagy bármilyen más edzés elégséges ahhoz, hogy elkerüld a betegségek kialakulását. Ha nem tudsz edzőterembe járni, akkor otthon is könnyen tornázhatsz, csak légy kitartó.

4.Csökkentsd az alkoholfogyasztást

Napi egy pohár minőségi vörösbor még jó hatással van az egészségre, de ezen felül már igen káros lehet. Természetesen a legjobb az lenne, ha teljes mértékben kiiktatnád az életedből a vörösbort.

5.Egészséges étkezés

Nagyon fontos, hogy odafigyelj arra, főleg 40 éves korod után, hogy milyen táplálékokat juttatsz be a szervezetedbe. Mellőzd a cukros ételeket, a nagy mennyiségű gyorsan felszívódó szénhidrátot, a feldolgozott élelmiszereket. Fogyassz minél több zöldséget, és gyümölcsöt.

tudasfaja.com

loading...