Kezdőlap EGÉSZSÉG A kombináció, ami megöl! Soha tedd ezt, ha kávét iszol!

A kombináció, ami megöl! Soha tedd ezt, ha kávét iszol!

A dohányzás sokkal jobban csökkenti a keserű íz érzetét, mint a többi íz érzékelését. A reggeli kávé és cigi kombinációt felejtsd el örökre, hiszen egy idő után nem fogod érezni a kávé ízét sem. Ajánlott leszokni a dohányzásról, mivel igen sok negatív hatása van!

Egy a Chemosensory Perception szaklapban megjelent tanulmány szerint a dohányzás hatására sérül, és átalakul a nyelv ízlelővilága, a szájüreg nyálkahártyája, ezért aki hosszú ideje dohányzik teljesen másképp érzékeli, vagy akár nem is érzékeli az ízeket rendesen.

Azt is kimutatták, hogy a dohányzás hatására megváltozik a keserű íz érzékelése. A franciaországi Pitié-Salpêtrière kórház 451 francia kórházi alkalmazott körében végzett kutatást a négy fő íz (sós, keserű, savanyú, édes) érzékelésével kapcsolatosan.

A tesztalanyokat 3 csoportra osztották: dohányzókra, nem dohányzókra, és azokra, akiknek már sikerült leszokniuk.

Amikor a keserű íz érzékelését vizsgálták, a dohányosok körében minden ötödik ember(19,8%) nem ismerte fel az ízt, a volt dohányosok közül pedig minden negyedik ember(26,5%) nem jött rá egyáltalán, hogy valami keserű ízt érzett.

A nemdohányzók körében pedig 13,4% nem érzékelte a keserű ízt. Ez a dolog azért is igen elszomorító, mert a keserű az az íz, ami jellegzetesen kellemetlen, és nagyon kis mennyiségben is érezhető már.

tudasfaja.com

loading...