Kezdőlap EGÉSZSÉG A klimax után jelentkező egyik leggyakoribb panasz, amit sok nő teljesen félre...

A klimax után jelentkező egyik leggyakoribb panasz, amit sok nő teljesen félre ért!

A női szervezet annyira csodálatos, de mégis bonyolult, hogy egy egész élet sem elegendő rá, hogy megértsük a működését. Szeressük a testünk, még akkor is, ha eddig nem voltunk vele a legjobb barátságban, hiszen az is szükséges ahhoz, hogy egy egészséges, és teljes életet éljünk.

A menopauza sok nő életét megkeseríti, de az biztos, hogy az utána következő időszak, a menstruáció kimaradása egy könnyebb időszak lehet. Azonban az is előfordulhat, mint ahogy az alábbi videóban is láthatjuk, hogy menopauza után is vérzés jelentkezik. Nem kell megijedni, inkább hallgassuk meg a szakember tanácsát.

Dr. Fülöp István nőgyógyász a Házipatika.com oldal Videorendelő adásában elmondta:

“A vérzésem elmaradt 2 éve, de közben egy évvel ezelőtt, és nemrég megint volt egy 1-2 napos pici vérzésem, ami rendes menstruációs előjelzésként jött. Minden évben rendszeresen résztveszek a szűrővizsgálaton. A vérzés természetes dolog, vagy valami rosszindulatú elváltozás lehet? -kérdi a szakembertől egy 53 éves páciens.

Amikor ebben az időszakban méhből jövő vérzések következnek be, ennek 4 oka lehet:

1.hormonális eltérés van. A petefészkek egy kicsit működnek, és ezáltal még a méhnyálkahátyát még egy kicsit felépítik.
2.méhüregi gyulladás
3.jóindulatú méhdaganat
4.rosszindulatú méhdaganat

Abban az esetben, ha ilyen jellegű vérzések jelentkeznek, amikor a vérzés van, mindenképp érdemes felkeresni a kezelőorvost, aki nagy valószínűséggel egy szövettani mintavételt fog javasolni, ami a diagnózisban segíteni fog, hogy mi állhat a vérzési rendellenesség hátterében.

loading...